Πώς μια ασφαλιστική εταιρεία κατέρρευσε μετά την καταβολή αποζημίωσης για ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα με 20 θύματα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μοιραίο αποδείχθηκε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα με μια λιμουζίνα στην κομητεία του Schoharie της Νέας Υόρκης, όχι μόνο για τα 20 θύματα τα οποία έχασαν τη ζωή τους, αλλά και για μια ασφαλιστική εταιρεία, η οποία έπειτα από το ατύχημα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε με έλλειμα, γεγονός που οδήγησε στην ρευστοποίηση της.

Το ατύχημα έλαβε χώρα στις 6 Οκτωβρίου 2018, όταν ο οδηγός μιας λιμουζίνας Ford Excursion μήκους 31 ποδιών που μετέφερε μια ομάδα φίλων από το Amsterdam στο Cooperstown, έχασε τον έλεγχο και κατέληξε σε ένα χαντάκι, καθώς τα φρένα του οχήματος δεν λειτουργούσαν. Οι 18 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, καθώς και δύο περαστικοί σκοτώθηκαν ακαριαία.

Η ασφαλιστική εταιρεία της λιμουζίνας, Global Liberty Insurance Co., κλήθηκε να καταβάλει 24.000 δολάρια για κάθε ένα από τα θύματα της τραγωδίας. Ωστόσο, με αφορμή το ατύχημα οι κρατικές αρχές διαπίστωσαν ότι η ασφαλιστική εταιρεία λειτουργούσε με έλλειμμα 30 εκατ. δολαρίων. Συνεπώς, η εταιρεία κρίθηκε αφερέγγυα και τέθηκε σε διαδικασία εκκαθάρισης από το κράτος, έπειτα από την καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 500.000 δολάρια για το δυστύχημα.

Η ασφαλιστική εταιρεία με έδρα το Long Island τέθηκε υπό τον έλεγχο του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης στις 13 Οκτωβρίου, με κρατικές αρχές να προχωρούν στην κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν