Μαύρος Γάτος

Πώς τα tweets του Έλον Μασκ ρίχνουν κατακόρυφα τη τιμή του Bitcoin και ενισχύουν το Dogecoin

Facebook
Twitter
LinkedIn

Έπειτα από την ανακοίνωση-βόμβα της Tesla, ότι η εταιρία θα σταματήσει να δέχεται πληρωμές για τα αυτοκίνητά της με bitcoin, ο CEO της εταιρίας, Έλον Μασκ, ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ένα νέο post, προβάλλοντας ως εναλλακτική έναντι του κυρίαρχου έως σήμερα bitcoin, το dogecoin, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τον αντικαταστάτη του.

“Συνεργαζόμαστε με τους προγραμματιστές του dogecoin για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των συναλλαγών του συστήματος”, δήλωσε ο Μασκ, χαρακτηρίζοντάς το νέο ως “πιθανόν (πολλά) υποσχόμενο”.

Το χθεσινό του tweet σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κόστισε $365 δισ. στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο CEO της Tesla είχε δηλώσει ότι: “Τα κρυπτονομίσματα είναι μια καλή ιδέα σε πολλά επίπεδα και πιστεύουμε ότι έχουν ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον, αλλά δεν πρέπει να επιφέρουν μεγάλο κόστος στο περιβάλλον”.

Λίγα λεπτά αργότερα ωστόσο ο Μασκ έσπευσε να κατευνάσει τα πνεύματα, διευκρινίζοντας ότι η Tesla δεν σκοπεύει να πουλήσει bitcoin και ότι η εταιρία πρόκειται να το εντάξει και πάλι στα μέσα συναλλαγών της όταν η εξόρυξη του γίνει πιο φιλική προς το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα. “Εξετάζουμε επίσης άλλα κρυπτονομίσματα που χρησιμοποιούν λιγότερο του 1% της ενέργειας του bitcoin”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το νέο tweet του Έλον Μασκ ενίσχυσε κατά πολύ τη τιμή του dogecoin, το οποίο εκτοξεύθηκε πάνω από τα 50 cents, σύμφωνα με τα στοιχεία της Kraken. Όσον αφορά τη τιμή του bitcoin, κατέγραψε βουτιά της τάξης του περίπου του 8,5%, αγγίζοντας το ψυχολογικό όριο των 50.000 δολαρίων από τα 54.500 που κυμαινόταν η αξία του.

Την στροφή του Έλον Μασκ προς το dogecoin είχαν προβλέψει πολλοί αναλυτές, ορμώμενοι από μια δημοσκόπηση που έκανε ο CEO της Tesla στο Twitter, απευθύνοντας το ερώτημα αν η Tesla πρέπει να αποδεχτεί το dogecoin ως μέσο πληρωμής. Το 80% των απαντήσεων παρουσιάστηκε θετικά προσκείμενο στο ενδεχόμενο αυτό, καθώς σχεδόν 4 εκατομμύρια συμμετέχοντες απάντησαν “ναι”.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από