Πόσο κοστίζει τελικά η ασφάλιση;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Του Λεωνίδα ΦούκαΑνεξάρτητος Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Απόφοιτος Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης Παν/μίου Πειραιά safepath.gr

Αφορμή για το σημερινό μου άρθρο στάθηκε η ιστορία που διάβασα τις προηγούμενες ημέρες για τον επιχειρηματία από την Πάτρα που κάηκε η επιχείρησή του προκαλώντας ζημιά άνω των €300.000 και η οποία ήταν ανασφάλιστη.

Σε δήλωση του ίδιου, ο λόγος της ανασφάλιστης επιχείρησης ήταν η γενικότερη ακρίβεια που υπάρχει και η προσπάθειά του να αναβάλλει το έξοδο των ασφαλίστρων για αργότερα.

Για εμάς τους επαγγελματίες είναι ίσως η συχνότερη απάντηση που ακούμε από υποψήφιους πελάτες, οι οποίοι τελικά δεν ασφαλίζονται προκειμένου να εξοικονομήσουν το κόστος των ασφαλίστρων και «να το κάνουν αργότερα». Ο κίνδυνος, όμως, έχει ως βασικότερο χαρακτηριστικό το απρόβλεπτο. Κανείς μας δεν μπορεί να προβλέψει πότε θα επέλθει ένας κίνδυνος, ούτε πόσο θα κοστίσει.

Η ασφάλιση είναι ο καλύτερος, ο πιο αποτελεσματικός, ο πιο οικονομικός και γι’ αυτό ο ιδανικός τρόπος να ελέγξουμε αυτά τα χαρακτηριστικά. Είναι η διαχείριση κινδύνου στην πράξη με επιστημονικές μεθόδους που, ειδικοί επιστήμονες έχουν κάνει πολυετή μελέτη για να έχουμε στη διάθεσή μας τα κατάλληλα εργαλεία σε κόστος που, ο καθένας από μόνος του, δεν θα μπορούσε να έχει.

Δυστυχώς δεν υπάρχει επαγγελματίας ασφαλιστικός σύμβουλος που δεν έχει να πει πολλές παρόμοιες ιστορίες με ανθρώπους που, την αναβολή του «εξόδου» των ασφαλίστρων, βρέθηκαν να την πληρώσουν πολλαπλάσια, γιατί ο κίνδυνος ήρθε νωρίτερα απ’ ό,τι ήλπιζαν.

Η ασφάλιση είναι, από χρηματοοικονομικής άποψης, απαραίτητη στον οικονομικό σχεδιασμό νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι ο τρόπος να μετρήσουμε, να ελέγξουμε και να εκμηδενίσουμε τους κινδύνους που απειλούν το εισόδημά μας. Και για τους πιο συναισθηματικούς, είναι μια πράξη αγάπης προς τον εαυτό μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε, ώστε να τους φροντίζουμε ό,τι κι αν συμβεί. Αλήθεια.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κ. Φούκα στο safepath.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν