Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από τον Ιανουάριο η εφαρμογή στις ασφαλιστικές εταιρείες

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Από τον Ιανουάριο η εφαρμογή στις ασφαλιστικές εταιρείες

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο στις ασφαλιστικές εταιρείες 

Στις ασφαλιστικές εταιρείες, τις εταιρείες σεκιούριτι και τη βιομηχανία, επεκτείνεται η ψηφιακή κάρτα εργασίας, από το 2023 όπως σημείωσε η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, μιλώντας στην, πρόσφατη, διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας», που πραγματοποίησε η Επιτροπή Μελών HR Talents του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.

Η Άννα Στρατινάκη, αφού επισήμανε ότι η αγορά αγκάλιασε την ψηφιακή κάρτα παρά τις «παιδικές ασθένειες» που υπήρξαν κατά το πρώτο διάστημα εφαρμογής της, ανέφερε ότι το μέτρο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από τον Ιανουάριο στις ασφαλιστικές εταιρείες και τις εταιρείες σεκιούριτι και σε επόμενο χρόνο στη βιομηχανία.

«Μέσα από έναν επιχειρησιακό διάλογο θα επιδιώξουμε να διευκολύνουμε τους κλάδους αυτούς στην εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας, καθώς και να προσεγγίσουμε ζητήματα που θα ανακύψουν από τα διαφορετικά χαρακτηριστικά τους στον χώρο της εργασίας», σημείωσε, για να προσθέσει ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα αρχίσει καμπάνια ενημέρωσης με τους επαγγελματικούς φορείς, τα επιμελητήρια και τους κοινωνικούς εταίρους για την επίλυση των όποιων προβλημάτων.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, τοποθετούμενος ως κεντρικός ομιλητής στη διαδικτυακή εκδήλωση, ανέλυσε σε βάθος το πώς θα εφαρμοστεί η ψηφιακή αυτή μεταρρύθμιση για την αγορά εργασίας, σημειώνοντας ότι οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευχέρεια του χρόνου, ώστε να περάσουν ομαλά στο νέο καθεστώς, αφομοιώνοντας τις σημαντικές αλλαγές που προβλέπει.

Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι «με την ψηφιακή κάρτα εργασίας δεν επήλθαν αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο. Το μόνο που άλλαξε ήταν η τεχνική- τεχνολογική αναβάθμιση μιας σειράς διαδικασιών, που μέχρι πρότινος υλοποιούνταν με περισσότερο παραδοσιακά μέσα».

Η Ειρήνη Καραμανή (People & Organization Head, Siemens Italy), πρόεδρος της Επιτροπής Μελών HR Talents του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, επισήμανε ότι η Επιτροπή HR Talents έχει σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών, την υποστήριξη των μελών στην επιτυχή μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή και ανέφερε ότι η επιτροπή με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει, αναδεικνύει θέματα που κυριαρχούν στην επικαιρότητα και αφορούν στην επιχειρηματική κοινότητα, καθώς και στη στήριξη της αγοράς και στην προσαρμογή της σε κάθε θεσμική αλλαγή, που προωθεί η Πολιτεία.

Τέλος, η Μπρίττα Σιαμαντά (Όμιλος ΟΤΕ), Μέλος Δ.Σ. του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, κατά την εισαγωγική της τοποθέτηση τόνισε ότι «το επιμελητήριο χαιρετίζει αυτή την τόσο σημαντική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, μία πρωτοβουλία η οποία δείχνει ότι το Ελληνικό Δημόσιο εκσυγχρονίζεται, βελτιώνει την παραγωγικότητα του, επενδύει στις νέες τεχνολογίες και δημιουργεί πεδία επικοινωνίας και συνεργασίας με την αγορά, τα οποία απαιτούν σαφώς λιγότερη γραφειοκρατία και άρα, χαμηλότερα λειτουργικά κόστη».

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο