Μαύρος Γάτος

“Δεν μπορούμε ακόμη να σχολιάσουμε” απαντούν τα στελέχη της GENERALI περί εξαγοράς της AXA

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Ήταν κοινό μυστικό τα τελευταία χρόνια οι συζητήσεις μεταξύ της AXA Ελλάδος και πολυεθνικών που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας προκειμένου η πρώτη να αποχωρήσει από την χώρα πουλώντας το χαρτοφυλάκιό της.

Το τελευταίο διάστημα οι φημολογίες ήταν πάρα πολλές με στελέχη της AXA και όχι μόνο να μιλάνε ανοιχτά για διάφορες πληροφορίες που αφορούσαν το θέμα.

Έτσι, πριν μερικές ημέρες τα σενάρια επιβεβαιώθηκαν με το δίκτυο BLOΟMBERG να αναφέρει πως γίνονται συζητήσεις μεταξύ της AXA Ελλάδος και της GENERALI για μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου της πρώτης στη δεύτερη. Μάλιστα διέρρευσε και το αντίτυπο το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες θα προσεγγίσει τα 150 εκατ.

Βέβαια, δεν είναι το μοναδικό deal που κυοφορείται από πλευράς AXA. Αξίζει να σημειώσουμε πως στο τέλος του Ιουλίου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την 1 δις ευρώ πώληση μονάδων της AXA σε Τσεχία, Πολωνία και Σλοβακία.

Στελέχη της GENERALI Ελλάδος δήλωσαν σε δημοσιογραφικό μέσο πως «η μητρική εταιρεία διατηρεί ψηλά στην ατζέντα της τη στρατηγική ανάπτυξης του παγκόσμιου δικτύου της μέσω επιθετικών κινήσεων, έχοντας σε κάθε περίπτωση την κεφαλαιακή δύναμη να στηρίξει ανάλογες αποφάσεις, στο βαθμό που οι συνθήκες κι οι συγκυρίες το επιτρέψουν».

Μάλιστα, όταν κλήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα στον εγχώριο και διεθνή Τύπο το μόνο που σχολίασαν είναι πως «δεν έχουν τη δυνατότητα να τοποθετηθούν δημόσια» και συμπληρώνουν ότι «πολιτική του ιταλικού ομίλου είναι για ανάλογα ζητήματα να τοποθετείται μόνο επίσημα εφόσον έχει να ανακοινώσει κάτι συγκεκριμένο».

Πάντως πληροφορίες του mavrosgatos.gr αναφέρουν πως οι συζητήσεις είναι σε εξέλιξη και μάλιστα εδώ και πολύ καιρό και σύντομα – πιθανότατα και εντός του 2021 – να υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Bourgazas & Associates E.E: Δεν είμαστε πλέον εκπρόσωποι της City Insurance! Τι απαντά το Επικουρικό Κεφάλαιο για το ζήτημα των αποζημιώσεων;

Σε ένα ατελείωτο κομφούζιο εξελίσσεται η υπόθεση της City Insurance, με την αβεβαιότητα να εντείνεται όλο και περισσότερο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η

Εντός 30 ημερών υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι της City Insurance να συνάψουν συμβόλαιο με νέα εταιρεία! Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος εντός αυτού του διαστήματος;

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην Ελληνική αγορά η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance, δεδομένου ότι 180.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων βρίσκονται στον