Μαύρος Γάτος

Σπάει κάθε ρεκόρ το Ethereum! Έφτασε τα 3.455 δολάρια

Facebook
Twitter
LinkedIn

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε εχθές το Ether, το ψηφιακό νόμισμα που συνδέεται με το Ethereum, σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 1,500% το τελευταίο χρόνο.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Bloomberg, οι επενδυτές προβλέπουν ότι το Ether θα αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο σε ένα μελλοντικό αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό σύστημα, γεγονός που θα ενισχύσει σημαντικά τα κέρδη του τους επόμενους μήνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι οι συναλλαγές των futures του Ethereum ξεπέρασαν τη Δευτέρα για πρώτη φορά αυτές του Bitcoin, αγγίζοντας τα 1,32 δισεκατ. δολάρια, τη στιγμή που οι συναλλαγές του Bitcoin κυμάνθηκαν στα 879,5 εκατ. δολάρια.

Σημαντική αύξηση κατέγραψε και το Dogecoin, το οποίο ξεπέρασε για πρώτη φορά 0,50 δολάρια, αυξάνοντας τα ημερήσια κέρδη κατά 38%, με την τιμή του να φτάνει στα 0,58 δολάρια. Η αύξησή του αποδίδεται στο ότι το ανταλλακτήριο Gemini με έδρα τις ΗΠΑ και η ισραηλινή πλατφόρμα eToro υποστηρίζουν πλέον επενδύσεις Dogecoin, διευρύνοντας έτσι την γκάμα των ενδιαφερόμενων επενδυτών.

Ποια η διαφορά του Bitcoin και του Ethereum;

Το bitcoin έχει χαρακτηριστεί από πολλούς επενδυτές ως «ψηφιακός χρυσός», καθιστώντας ένα μέσο αποθήκευσης σε περιόδους αναταραχής, το οποίο λειτουργεί ως ένα τείχος προστασίας έναντι του πληθωρισμού. Από την άλλη το Ethereum χρησιμοποιείται ως μία πλατφόρμα, η οποία αποτελεί ένα εργαλείο για τους προγραμματιστές που επιθυμούν να χτίσουν εφαρμογές, αξιοποιώντας την τεχνολογία blockchain.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των επενδυτών τα τελευταία χρόνια, με τη τιμή τους να αυξάνεται διαρκώς. Η επανάσταση των κρυπτονομισμάτων αναδιαμορφώνει του κανόνες του χρηματοοικονομικού συστήματος, τη στιγμή που όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν στη νέα ψηφιακή οικονομική πραγματικότητα. Όπως αποκάλυψε η Tesla του Elon Musk στις αρχές του έτους, η εταιρία έχει δρομολογήσει επένδυση 1,5 δισεκατ. δολαρίων στο Bitcoin, συμπεριλαμβάνοντάς το και στους τρόπους πληρωμής για τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από