Μαύρος Γάτος

Στις αρχές Σεπτεμβρίου θα κριθεί η υπόθεση της City Insurance

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στις 4 Σεπτεμβρίου θα δοθούν οι τελικές απαντήσεις  για την υπόθεση της City Insurance, όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της Οικονομικής Εποπτείας ASF, Christian Rosu, στη ρουμάνικη ιστοσελίδα profit.ro.

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η τύχη της City Insurance, του ηγέτη της ρουμανικής ασφαλιστικής αγοράς, η οποία θα πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί με 738 εκατομμύρια lei (150 εκατομμύρια ευρώ) μέσω εισφοράς μετρητών από μετόχους, θα αποφασιστεί στις 4 Σεπτεμβρίου.»

«Σε περίπτωση που τα χρήματα που υποσχέθηκαν δεν μπουν στους λογαριασμούς της εταιρείας, θα εφαρμόσουμε τις νομικές διατάξεις, δηλαδή θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία για την ανάκληση της άδειας λειτουργίας και την πτώχευση», τονίζει στις δηλώσεις του ο Rosu.

Ο Dan Odobescu, ο πλειοψηφικός έμμεσος μέτοχος της εταιρείας, επικοινώνησε με το Profit.ro, ωστόσο δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τέλη Ιουλίου οι μέτοχοι της City Insurance έδωσαν και επίσημα το πράσινο φως για την εισφορά κεφαλαίου από τον Ολλανδικό επενδυτικό όμιλο Fund I3CP, ο οποίος όπως είχε αποκαλύψει το romania-insider.com θα προχωρήσει στη χορήγηση δανείου ύψους 150 εκατ. ευρώ, τα οποία θα συμβάλλουν στην εξυγίανση των οικονομικών της εταιρείας.

Υπενθυμίζεται ότι η City Insurance δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στον κλάδο της αστικής ευθύνης οχημάτων με καθεστώς Ελεύθερης παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ), παρέχοντας ασφαλιστική κάλυψη σε πάνω από 100.000 οχήματα στη χώρα μας.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από