Μαύρος Γάτος

Στις πρώτες θέσεις η χώρα μας στις κλοπές οχημάτων στην Ευρώπη: Στελέχη της αγοράς σχολιάζουν στην ΕΡΤ (video)

Facebook
Twitter
LinkedIn

H χώρα μας τοποθετείται στις πρώτες θέσεις στις κλοπές οχημάτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με έρευνα το 2019 κλάπηκαν 21.500 οχήματα, αριθμός ο οποίος αντιστοιχεί σε 260 κλοπές ανά 100.000 κατοίκους. Τα κίνητρα και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι τέθηκαν στο μικροσκόπιο της εκπομπής της ΕΡΤ «Ειδικές Αποστολές», αναλύοντας τους τρόπους με τους οποίους κινούνται οι εν λόγω συμμορίες.

Ο ρεπόρτερ της εκπομπής Γιάννης Σουλιώτης αποκάλυψε τις μεθόδους που χρησιμοποιούν οι οργανωμένες σπείρες καθώς και το πού καταλήγουν τα χιλιάδες κλεμμένα οχήματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ένα μεγάλο ποσοστό των κλοπών αποδίδεται σε οργανωμένες σπείρες, οι οποίες συχνά έχουν ως στόχο την είσπραξη ασφαλιστικών αποζημιώσεων από ασφαλιστικές εταιρίες.

Καλεσμένοι της εκπομπής ήταν εκπρόσωποι της ασφαλιστικής αγοράς, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην νέα αυτή τάση και στο κόστος τέτοιων ενεργειών για τις ασφαλιστικές εταιρίες αλλά και τους ασφαλισμένους.

Ο κ. Κώστας ΜπερτσιάςAντιπρόεδρος της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, μιλώντας στην εκπομπή τονίζει ότι οι ασφαλιστικές απάτες καλύπτουν ένα ποσοστό της τάξης του 10% επί του συνόλου των αποζημιώσεων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει: «Η ασφαλιστική απάτη ανέρχεται στο 10%. Όλες οι ασφαλιστικές προσπαθούν να βρουν τρόπους να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο αυτό, καθώς το κόστος μετακυλύεται στους ασφαλισμένους και επιβαρύνει το ασφάλιστρο».

Ο Διευθυντής του κλάδου ζημιών της ΜINETTA, κ. Φώτης Ζέρβας, αναλύοντας το φαινόμενο της ασφαλιστικής απάτης στο κλάδο των αυτοκινήτων υπογράμμισε ότι τα εν λόγω περιστατικά αναδείχθηκαν κατά την περίοδο του πρώτου μνημονίου. Όπως επισημαίνει, «η απάτη στο αυτοκίνητο εμφανίστηκε κατά το πρώτο μνημόνιο. Εν προκειμένω κάποιοι ιδιοκτήτες ακριβών οχημάτων σκηνοθετούσαν την κλοπή των αυτοκινήτων τους, προκειμένου να εξασφαλίσουν την αποζημίωση και ενδεχομένως ένα ποσό από την πώληση. Πλέον οι κλοπές γίνονται κατόπιν παραγγελίας, δηλαδή κάποιος αναζητά ένα τέτοιο όχημα και το αναζητούν για να το πουλήσουν είτε γίνεται για ανταλλακτικά».

Δείτε ολόκληρο το βίντεο της εκπομπής

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από