Μαύρος Γάτος

Στο Golf της Γλυφάδας επιφανή στελέχη από τον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Μεγάλη κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες στο Golf του Δήμου Γλυφάδας. Πληροφορούμαστε πως στελέχη και μεγαλοπαράγοντες του ασφαλιστικού κλάδου συχνάζουν στο Golf της Γλυφάδας απολαμβάνοντας το άθλημα και τα κάλλη του χώρου.

Για όσους δεν το γνωρίζουν το Golf Γλυφάδας αποτελεί χώρο ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης πολλών επιχειρηματιών, διπλωματών, προσωπικοτήτων της Ναυτιλίας, του τομέα των κατασκευών κλπ.
Το γεγονός ότι και προσωπικότητες του ασφαλιστικού κλάδου αποφασίζουν να εισέλθουν στο συγκεκριμένο club σημαίνει πως και προσωπικότητες του κλάδου θα έρχονται σε επαφή με ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες από άλλους τομείς.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Golf του Δήμου Γλυφάδας και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Γλυφάδας κος Νίκος Λεβετσοβίτης (Ασφαλιστικός πράκτορας) αρνήθηκε να μας δώσει πληροφορίες και λεπτομέρειες και αρκέστηκε να μας επιβεβαιώσει αυτό που ήδη γνωρίζαμε ότι το άθλημα και ο χώρος έχουν φανατικούς φίλους και συγκεντρώνουν την αγάπη πολλών επωνύμων, και όχι μόνο, παραγόντων της Αγοράς !

Λίγα λόγια για την ιστορία του γηπέδου Γκόλφ Γλυφάδας
ιστορία του Γκόλφ της Γλυφάδας αρχίζει το 1960, όταν ο δήμος Γλυφάδας εκμίσθωσε στον ΕΟΤ ( τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού) μια έκταση 530 στρεμμάτων, για την κατασκευή γηπέδου γκολφ στην παραθαλάσσια περιοχή όπου υπήρχαν πεύκα, αμμοθίνες και χαμηλή πυκνή δασώδης βλάστηση. Έως τότε ο τόπος αυτός ήταν γνωστός ως κυνηγότοπος την εποχή των τρυγονιών. Τη δεκαετία του ‘50 χρησιμοποιούνταν ως στρατόπεδο της ίλης ιππικού, εξ ου και η ύπαρξη του Ναού του Αγίου Δημητρίου, ο οποίος είχε κτισθεί για τον εκκλησιασμό των στρατιωτών.

Εκμεταλλευόμενος την φυσική ομορφιά του τοπίου (φυσικό ρέμα, παραθαλάσσια θέα), ο αρχιτέκτονας γηπέδων γκόλφ Donald Harradine, κατασκεύασε ένα γήπεδο γκόλφ 18 τρυπών , που υπάρχει ακόμη και σήμερα. Ο Harradine φύτεψε πολλά δέντρα κατά μήκος των διαδρομών, κυρίως πεύκων, που ήταν το χαρακτηριστικό δέντρο της περιοχής. Χαρακτηριστικά ήταν και τα ξύλινα γεφυράκια επάνω από το ρυάκι στην 1η , 9η, 15η και 16η τρύπα , από όπου οι γκόλφερ μετέφεραν τα καροτσάκια τους.

Το γήπεδο λειτούργησε με 9 τρύπες στην αρχή του 1962 και έξι μήνες αργότερα ολοκληρώθηκαν και οι 18 τρύπες του γηπέδου.

Σημαντική τροποποίηση έγινε το 1978 από τον Robert Trent Jones, λόγω της διεξαγωγής του 27ου παγκοσμίου κυπέλου γκολφ. Σχεδιάστηκε και τοποθετήθηκε αυτόματο πότισμα σε όλο το γήπεδο και έγινε προσεχτική κάλυψη του ρέματος και μετατροπή του σε επίπεδη κοιλάδα , λόγω της εμφάνισης των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκίνητων γκολφ. Ταυτόχρονα η προσθήκη αμμοπαγίδων (μπάνκερς) στις διαδρομές, αύξησε το βαθμό δυσκολίας του γηπέδου.

Το 1967 ο ΕΟΤ λόγω αδυναμίας του να διατηρήσει και να συντηρήσει το γήπεδο, παραχώρησε την λειτουργία του στα ιδρυτικά μέλη του Ομίλου Γκολφ Γλυφάδας, μέχρι και την λήξη της σύμβασης με τον Δήμο Γλυφάδας το 1992.

Από το 1993 το γήπεδο επανήλθε στο Δήμο Γλυφάδας, λειτουργώντας σαν δημοτική επιχείρηση, κάνοντας πλέον το γκολφ προσιτό για όλο τον κόσμο.
Εκτός από την καθημερινή άθληση επαγγελματιών και ερασιτεχνών το Γκόλφ της Γλυφάδας έγινε ένα κέντρο για την ανάπτυξη του γκολφ σε όλη την Ελλάδα και φιλοξένησε σπουδαία γεγονότα και προσωπικότητες του κόσμου του γκόλφ.

Το 1966 ο Tony Lima και ο Roberto Dovincenzo πήραν μέρος στο τουρνουά της Shell’s Wonderful World of Golf, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κόσμου του γκόλφ στο μοναδικό τότε στην Ελλάδα γήπεδο του γκόλφ.

Το 1979, 45 χώρες έστειλαν γκόλφερ στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γλυφάδα- ένας θρίαμβος για την Ελλάδα.

Το 1991, οι καλύτεροι ερασιτέχνες του γκόλφ στην περιοχή της Μεσογείου πήραν μέρος στους ΧΙ Μεσογειακούς Αγώνες Γκόλφ. Ο Γιώργος Νικηταίδης χάρισε τότε στην Ελλάδα το πρώτο μετάλλιο στο γκόλφ.

Το 1999-2002 φιλοξενήθηκαν στη Γλυφάδα οι αγώνες “European Seniors golf” με τη συμμετοχή πολλών θρύλων του επαγγελματικού γκολφ.

Το 2004 η Ελληνική Ομοσπονδία Γκολφ φιλοξένησε το Ευρωπαϊκό κύπελο Ομίλων.

Το 2011 ἐγιναν οι αγώνες των “SPECIAL OLYMPICS” στο άθλημα του γκολφ, με τεράστια συμμετοχή αθλητών και συνοδών.

Τον Ιούλιο του 2012, με την συμβολή του Ομίλου Γκολφ Γλυφάδας Αθηνών, το γήπεδο φιλοξένησε το πασίγνωστο “Faldo Series Greece Championship”, τουρνουά για παιδιά έως 18 ετών, με την παρουσία του ίδιου του NickFaldo.

Κάθε χρόνο , τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα και διαγωνισμοί γίνονται στο γήπεδο του γκόλφ, εμπλουτίζοντας και βελτιώνοντας το άθλημα του γκόλφ.

Το διεθνών προδιαγραφών γήπεδο του γκολφ της Γλυφάδας είναι μια καταπράσινη έκταση, διαμορφωμένη σε ένα τοπίο με χαμηλούς λόφους, με μεγάλα δέντρα και χαμηλή μεσογειακή βλάστηση.

Ευρισκόμενο μόνο 1.5 χλμ από τη θάλασσα, με ήπιο κλίμα και με το βουνό Υμηττός να δεσπόζει στα ΒΑ και μόνον 35 λεπτά από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος , το λιμάνι του Πειραιά και το κέντρο της Αθήνας, το γήπεδο του γκόλφ της Γλυφάδας ,είναι το τέλειο μέρος για να απολαύσετε το αγαπημένο σας άθλημα του γκόλφ όλο το χρόνο καθώς επίσης και μια υπέροχη οικογενειακή εξόρμηση.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Bourgazas & Associates E.E: Δεν είμαστε πλέον εκπρόσωποι της City Insurance! Τι απαντά το Επικουρικό Κεφάλαιο για το ζήτημα των αποζημιώσεων;

Σε ένα ατελείωτο κομφούζιο εξελίσσεται η υπόθεση της City Insurance, με την αβεβαιότητα να εντείνεται όλο και περισσότερο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η

Εντός 30 ημερών υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι της City Insurance να συνάψουν συμβόλαιο με νέα εταιρεία! Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος εντός αυτού του διαστήματος;

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην Ελληνική αγορά η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance, δεδομένου ότι 180.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων βρίσκονται στον