Κλαδικά site έγραφαν την προηγούμενη εβδομάδα περι εξαγορών που ετοιμάζονται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά.
Συγκεκριμένα το insurancedaily.gr ανέφερε τα εξής:
Πληροφορίες του Id αναφέρουν ότι στο ένα deal εμπλέκεται πολυεθνικό σχήμα και στο άλλο ελληνική εταιρεία.
Σε ότι αφορά την πρώτη περίπτωση κατά τις ίδιες πληροφορίες οι διαβουλεύσεις για την πώλησή του χαρτοφυλακίου της εταιρείας κρατούν πολύ καιρό λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του χαρτοφυλακίου της.
Στο δεύτερο επιχειρούμενο deal εμπλέκεται εταιρεία ελληνικών συμφερόντων με σημαντικό χαρτοφυλάκιο στον κλάδο οχημάτων. Πηγές αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις έως αυτή τη φάση παραμένουν σε καλό κλίμα δίχως αυτό να προεξοφλεί κάποια τελική συμφωνία.
Διεκδικητής του χαρτοφυλακίου είναι μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία με ισχυρή παρουσία σε όλους τους βασικούς κλάδους ασφάλισης.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για δύο συμφωνίες, που εφόσον εξελιχθούν θετικά, οι διαδικασίες δεν θα προχωρήσουν άμεσα και θα έρθουν σε σε συνέχεια δύο μεγάλων ανάλογων συμφωνιών της AXA από την Generali Και της Εθνικής Ασφαλιστικής από το CVC.
Αντίστοιχα σήμερα στο asfalisinet.gr διαβάζουμε τις εξής πληροφορίες:
Έντονες είναι το τελευταίο διάστημα οι φήμες που έρπουν στην ασφαλιστική αγορά για συζητήσεις , διαπραγματεύσεις σχετικά με νέο εκκολαπτόμενο deal
Στο στόχαστρο , όπως αφήνουν να εννοηθεί, είναι εγχώριος παίκτης που είναι πολυμετοχικός και έχει ένα σημαντικό μερίδιο στην αγορά από πλευράς εγχώριον παικτών.
Το ενδιαφέρον όπως λέγεται προέρχεται από ασφαλιστική εταιρία εκτός Ελληνικής Αγοράς.
Άρα μιλάμε για είσοδο νέου παίκτη αν και εφόσον ευσταθούν οι φήμες και ευοδωθούν οι σχετικές συζητήσεις
Δεν γνωρίζουμε ποιος θα μπορούσε να είναι ο ενδιαφερόμενος…
Αλλά όλα παίζουν…και στην συγκεκριμένη περίπτωση ίσως είναι ένα κίνητρο μια πρόταση για εξαγορά για το μέλλον της εταιρίας
Οι πληροφορίες του Μαύρου Γάτου λένε πως όντως η ασφαλιστική εταιρεία που ψάχνει να μεταβιβαστεί είναι πολυμετοχική με ισχυρή παρουσία στην ελληνική αγορά και μεγάλο δίκτυο ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.
Το επόμενο διάστημα θα μπορούμε να σας πούμε το όνομα της εταιρείας αφότου επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες μας.