Τα ερωτήματα που δημιουργούνται απο την τροπολογία που καταθέτει ο κ. Γεωργιάδης για τις εκλογές των επιμελητηρίων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί η απόφαση του Υπουργού Aνάπτυξης και επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη να ζητήσει την αναβολή των επιμελητηριακών εκλογών κατά ένα έτος. Όμως , αν αυτό δεν ακούγεται τόσο περίεργο αυτό που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά είναι πως η συγκεκριμένη διάταξη, αναφέρει πως όποιος πρόεδρος δεν έχει κάνει δύο πλήρεις θητείες, (δηλαδή να έχει αντικαταστήσει κάποιον εν μέσω  θητείας) έχει τη δυνατότητα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Όμως αν έχει κάνει τέσσερα χρόνια πριν,  λόγω παράτασης των εκλογών, και 5 χρόνια τώρα, με την παράταση,  που θέλει να δώσει ο υπουργός, αυτό σημαίνει ότι κάποιος, θα έχει 9  χρόνια.

Δηλαδή, δύο  θητείες 4 χρόνων και κάτι παραπάνω.

Και αν κάνει και άλλη μια θα είναι πρόεδρος για άλλα 4 χρόνια, συν μια παράταση να ξαναδοθεί, θα φτάσει αισίως 14 χρόνια.

Για παράδειγμα εφόσον ψηφιστεί η συγκεκριμένη διάταξη πρόεδροι όπως κ. Παύλος Ραβάνης, Πρόεδρος του βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, θα κλείσει περισσότερα από 18 χρονια θητείας ή  ο Παναγιώτης Αγνιάδης, του Επιμελητηρίου Βοιωτίας θα έχει σχεδόν 25 χρόνια θητείας.

 

Η  συγκεκριμένη διάταξη θα πρέπει να διορθωθεί και να λέει ότι δεν μπορεί να είναι πρόεδρος πάνω από 8 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην εν λόγω διάταξη θα υπάρξουν έντονες αντιδράσεις και κάποιοι  θα προσφύγουν στα δικαστήρια για  την  αναβολή των εκλογών.

 

Τα συμβούλια έχουν εκλεγεί με τον προηγούμενο νόμο 4497/17  και η θητεία τους ορίζεται σε τέσσερα χρόνια. Οι εκλογές, 2-3-4  Δεκεμβρίου του 2017 και επομένως, τα τέσσερα χρόνια τελειώνουν αρχές Δεκεμβρίου του 2021.

Ουσιαστικά ο υπουργός κύριος Γεωργιάδης αναβάλλοντας τις εκλογές για ένα χρόνο λόγω  πανδημίας, παραδέχεται ότι και το Δεκέμβριο θα υπάρχει πρόβλημα με τον κορονοιο, εκθέτοντας την κυβέρνηση, που λέει ότι όλα θα έχουν τελειώσει με τον εμβολιασμό.

 

Βέβαια όπως αντιλαμβάνεστε αυτό βοηθάει και τον κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα…..για ακόμη μία φορά!

 

Ουσιαστικά ο κ. Γεωργιάδης στηρίζει έναν πρόεδρο ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του μαύρου γάτου έχει δηλώσει σε παλαιότερα Δ.Σ πως « είναι φίλος του Τσίπρα» και πως « ήταν μεγάλη του τιμή που τον έστειλε έστειλε στην αποστολή στα Σκόπια”

 

Ουσιαστικά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι το μόνο επιμελητήριο της χώρας που έστειλε εκπρόσωπο….στα Σκόπια (!!) τη στιγμή που το σύνολο των επιμελητηρίων αποφάσισε να μην στείλει εκπρόσωπο.

 

Η συγκεκριμένη φωτογραφική διάταξη είναι σίγουρο πως θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας λόγω του ότι η κυβέρνηση είχε κατεβάσει ψηφοδέλτιο στις προηγούμενες επιμελητηριακές εκλογές με   επικεφαλής τον κύριο Νίκο Λεβετσοβίτη.

Είναι λίγο οξύμωρο να διευκολύνεται η εκ νέου υποψηφιότητα του Ι. Χατζηθεοδοσίου (με όλα αυτά τα θέματα που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα επι θητείας του) απο την κυβέρνηση τη στιγμή που ο ίδιος σύμφωνα με δηλώσεις του (που τρίτοι μας έχουν μεταφέρει) ανοίγει στο ΠΑΣΟΚ.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν