Τα καθαρά έσοδα της ασφαλιστικής αγοράς μειώθηκαν αισθητά το 1ο τρίμηνο του 2022

Facebook
Twitter
LinkedIn

Με αρνητικό πρόσημο ξεκίνησε το 2022 για την παγκόσμια ασφαλιστική αγορά, καθώς τα καθαρά έσοδά της μειώθηκαν αισθητά, αγγίζοντας τα 18,8 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με την Howden Broking. Αξίζει να σημειωθεί ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρσι τα καθαρά της έσοδα διαμορφώνονταν στα 29,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αυτό οφείλεται στη χαμηλότερη απόδοση επένδυσης που αντισταθμίζεται από την αύξηση του κέρδους από την αναδοχή ζωής.

Σύμφωνα με την Howden Broking, οι μακροοικονομικές θεμελιώδεις τάσεις – συμπεριλαμβανομένου του πληθωρισμού, των επιτοκίων και περισσότερων κινδύνων – έχουν οδηγήσει σε αποδόσεις από την πλευρά του ενεργητικού, που ήταν ίσως ο μεγαλύτερος παράγοντας στα κέρδη του πρώτου τριμήνου, καθώς τα επενδυτικά αποτελέσματα είναι πολύ χαμηλότερα από το ίδιο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Ο David Flandro, Διευθύνων Σύμβουλος της Howden Analytics δήλωσε: «Το μεγαλύτερο μέρος της Delta οφείλεται, όχι στις μεταβολές αναφορικά με την αναδοχή, η οποία ήταν θετική, αλλά στη σημαντικά χαμηλότερη απόδοση επένδυσης. Καθώς οι αποδόσεις αυξήθηκαν, οι μεταφορείς άρχισαν να εξισορροπούν εκ νέου τα χαρτοφυλάκια σταθερού εισοδήματος.»

«Υπήρξαν επίσης περιορισμένες πραγματοποιηθείσες ζημίες μετοχών. Δεν έχουμε δει ξανά τέτοιας διάστασης αρνητική αλλαγή σε ό,τι αφορά το ενεργητικό από τις αρχικές φάσεις του Covid. Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι η απόδοση της επένδυσης και το επιτόκιο αλλάζουν γρήγορα και αυτό επηρεάζει τους ασφαλιστές αλλά και τους αντασφαλιστές».

Όπως εξηγεί ο κ Flandro η απόδοση του ενεργητικού στον ασφαλιστικό κλάδο υπερβαίνει την υπόλοιπη αγορά.

Πιο συγκεκριμένα ο Flandro σχολίασε: «Αυτό μπορεί να είναι έκπληξη για κάποιους, αλλά είναι εμφανές εδώ. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ασφαλώς γιατί οι εταιρείες P&C γενικά τείνουν να έχουν καλύτερες επιδόσεις σε περιόδους πληθωρισμού, σε περιόδους υψηλότερων επιτοκίων και σε περιόδους υψηλότερης τιμολόγησης ασφάλισης.»

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν