Τα συμφέροντα νίκησαν. Ο mavrosgatos.gr κατεβαίνει απο το διαδίκτυο.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ήταν 10 Φεβρουαρίου του 2020 όταν ο mavrosgatos.gr ανέβηκε στο διαδίκτυο. Ο μαύρος γάτος δεν ήθελα να είναι ένας από τους άλλους.

Στην πρώτη του ανάρτηση έγραφε χαρακτηριστικά:
Ο Μαύρος Γάτος έχει δει και έχει μάθει για πολλές αδικίες, σκάνδαλα, παρανομίες, κακές πρακτικές, θέματα που υποβαθμίστηκαν ή δεν βγήκαν ποτέ στη δημοσιότητα. Αυτά θέλει να βγάλει προς τα έξω.
Ο Μαύρος Γάτος είναι ένας από εσάς.
Ο Μαύρος Γάτος νιαουρίζει και με τη δική σας φωνή όλα αυτά που βλέπετε και βιώνετε αλλά δεν έχετε βήμα για να τα εκφράσετε δημόσια.
Όπως και πολλοί από εσάς έτσι και ο Μαύρος Γάτος θέλει να δει την κοινωνία του ασφαλιστικού κλάδου να δουλεύει και να αναπτύσσεται με αξιοκρατία, δικαιοσύνη , εντιμότητα και συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού.
Και… έχει αρχίσει να βαριέται να διαβάζει τις κλασικές ειδήσεις κονσέρβα που βλέπουμε να σέρνονται από μέσο σε μέσο χωρίς άποψη. Θέλει να είναι χαλαρός, χιουμοριστικός, καυστικός και με γνώμη και άποψη, αλλά πάντα σοβαρός και έγκυρος.
Ήδη από την πρώτη ημέρα της παρουσίας του χιλιάδες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές (τα γατόνια όπως τα ονόμαζε) το επισκεπτόντουσαν καθημερινά για να ενημερώνονται αλλά κυρίως για να διαβάζουν όλα όσα δεν θα διάβαζαν στις άλλες κλαδικές ιστοσελίδες.

Στην περίοδο των σχεδόν 50 ημερών ζωής του μάθαμε πολλά. Σκάνδαλα φορέων, ρεπορτάζ που σε καμία περίπτωση δεν θα αναρτώνται σε άλλες ιστοσελίδες.

Για το επόμενο διάστημα ο μαύρος γάτος ετοίμαζε το ξεσκέπασμα ίσως του μεγαλύτερου σκανδάλου στην ασφαλιστική αγορά. Είχε όμως νιαουρίσει δεξιά και αριστερά -και ίσως αυτό ήταν το μεγαλύτερό του λάθος – και οι πιέσεις ήδη είχαν ξεκινήσει.

Η ιστορία ήταν δεμένη από όλες τις πλευρές. Με την αποκάλυψη του εν λόγω σκανδάλου πολλοί εμπλεκόμενοι θα «στιγματίζονταν» με ολέθριες συνέπειες.
Την προηγούμενη Τετάρτη ο μαύρος γάτος δέχτηκε ένα τηλέφωνο. Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν ένας αδίστακτος γάτος που του ξεκαθάρισε πως αν προχωρούσε στην εν λόγω από κάλυψη……θα τον βρίσκανε γδαρμένο και ματωμένο σε ένα απομακρυσμένο κάδο σκουπιδιών κοντά στην χωματερή της πόλης.

Ο μαύρος γάτος όσο θαρραλέος και να ήταν τρόμαξε. Σκιάχτηκε. Η συζήτηση συνεχίστηκε για ακόμη μερικά λεπτά. Το νιαούρισμα από την άλλη άκρη της γραμμής ήταν ξεκάθαρο, σταθερό, αποφασισμένο, χωρίς κανένα περιθώριο διαλόγου.

Ο μαύρος γάτος δεν είχε πολλές επιλογές. ¨Η θα έπρεπε να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του με κίνδυνο τη ζωή του ή να πάρει την σκληρή και δύσκολη απόφαση να απομακρυνθεί από αυτό που είχε μόλις ξεκινήσει να κάνει…….να αποκαλύπτει δηλαδή και να ελέγχει την εξουσία των «δήθεν» μεγάλων γατιών.

Και έπραξε το λογικό. Αποφάσισε να ζήσει τα όσα χρόνια του έμεναν ήσυχα και διακριτικά μακριά από την ένταση της πόλης που ζούσε το τελευταίο δίμηνο.

Προσπαθήσαμε από το ανωτέρω κείμενο να σας μεταφέρουμε με έναν διαφορετικό τρόπο, – όπως θα ήθελε ο μαύρος γάτος να κάνουμε – να σας ενημερώσουμε πως λόγω τεράστιων πιέσεων που μας ασκήθηκαν από συγκεκριμένα συμφέροντα η ιστοσελίδα mavrosgatos.gr αναστέλλει την λειτουργία της. Όλα τα καλά κρατούν για λίγο και προφανώς και όλα αυτά που πολλοί από εμάς δημιουργούμε για να προσφέρουμε κάτι καλό, κάτι καθαρό, κάτι ειλικρινές.

Ο μαύρος γάτος σας ευχαριστεί για την τεράστια επισκεψιμότητα όλο αυτό το -έστω και σύντομο- χρονικό διάστημα.
Ο mavrosgatos.gr θα κατεβάσει ρολά σήμερα στις 14.00

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο