Θάνος Πλεύρης: Ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρίας

Facebook
Twitter
LinkedIn

Στα σενάρια περί της ενδεχόμενης σύμπραξης ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στον κλάδο της υγείας απαντά ο νέος Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, υπογραμμίζοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας, με σκοπό ο πολίτης να απολαμβάνει τις ποιοτικές παροχές που του αναλογούν.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης «η δική μας αντίληψη ξεκινά από το γεγονός ότι το εθνικό σύστημα υγείας δεν είναι αναγκαστικά κρατικό και το δημόσιο αγαθό της υγείας, η υποχρέωση του κράτους είναι να το παρέχει στον πολίτη. Άρα ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αρχίσει να λειτουργεί με όρους ασφαλιστικής εταιρείας.

Διαχειρίζεται τα λεφτά όλων των ασφαλισμένων και εδώ επεισέρχεται και το κομμάτι της ιδιωτικής υγείας και θα πρέπει να μπει τάξη, ώστε ο πολίτης να παίρνει την ποιοτική παροχή που του αναλογεί. Είναι επομένως στις προθέσεις μας να υπάρξουν ποιοτικοί δείκτες, ώστε ο ασφαλισμένος να έχει την καλύτερη ποιοτικά υπηρεσία.  Το Εθνικό σύστημα υγείας θα στελεχωθεί όπου απαιτείται ήδη υπογράψαμε 534 θέσεις υγείας και ακολουθούν και θέσεις για τους νοσηλευτές.

Τα γνωστά ΣΔΙΤ είναι ανοιχτά γιατί όπου υπάρχουν κενά που μπορούν να εξυπηρετηθούν καλύτερα με τον ιδιωτικό τομέα θα γίνει».

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο