Μαύρος Γάτος

Θυμήθηκαν στον ΠΣΣΑΣ να στείλουν ανακοίνωση στα κλαδικά μέσα!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Καταρχήν να θυμίσουμε τί συνέβη με την υπόθεση ΠΣΣΑΣ το προηγούμενο διάστημα!

Δείτε εδώ 

και εδώ

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ) με αφορμή την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του απέστειλε την παρακάτω ανακοίνωση.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων, πραγματοποίησε την 16.9.2020 Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών του, με μοναδικό θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού του.

Η τροποποίηση αυτή αποτελούσε υποχρέωση του ΠΣΣΑΣ από το Νόμο 4583/2018, σύμφωνα με τον οποίο από 31/12/2020 και μετά δεν θα υπάρχουν πια επαγγελματίες με το όνομα Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι και θα βρισκόμαστε έτσι να συντονίζουμε κάτι που δεν θα υπήρχε.

Με την ευκαιρία, εκσυγχρονίσαμε το Καταστατικό μας, που είχε να υποστεί τροποποίηση από το 1997 και ριζική ανανέωση από την έναρξη ισχύος του, το μακρινό 1986.

Ειδική Επιτροπή του ΔΣ εργάστηκε για πολύ χρόνο, με δύσκολες συνθήκες, λόγω COVID-19, με πολλές τηλεδιασκέψεις αλλά και προσωπικές προσεκτικές συναντήσεις, για να προετοιμάσει τις προτάσεις για αλλαγές, που θα υποβάλλονταν για έγκριση στη ΓΣ.

Οι προτάσεις αυτές της Επιτροπής εγκρίθηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη του ΔΣ.

Η ΓΣ έγινε μέσα στις απαγορεύσεις, που ίσχυαν λόγω της Πανδημίας, κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά καταφέραμε να συγκεντρώσουμε τον ικανό αριθμό συναδέλφων μας που απαιτείτο.

Τα μέλη μας αυτά, έχοντας προσκληθεί αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πριν την ημερομηνία της ΓΣ, ήλθαν να συμμετάσχουν στη ΓΣ, για τη συζήτηση των προτάσεων, με επαγγελματική και συνδικαλιστική υπευθυνότητα και ευσυνειδησία, μέσα στα υγειονομικά προβλήματα, σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες.

Η συζήτηση, για την έγκριση και ψήφιση των προτάσεων, ήταν εποικοδομητική, γόνιμη και έγινε δημοκρατικά, σε κλίμα ομόνοιας και ειλικρινούς ενδιαφέροντος για το μέλλον του Συνδέσμου μας αλλά και του επαγγέλματος των Διαμεσολαβούντων στην Ασφαλιστική Αγορά. Έλαβαν μέρος σχεδόν όλα τα μέλη στην ανταλλαγή απόψεων, που διήρκεσε αρκετές ώρες.

Δόθηκαν από το ΔΣ και τα μέλη της Επιτροπής, που είχε επεξεργαστεί τις προτάσεις, λεπτομερείς εξηγήσεις, για το σκοπό κάθε πρότασης και με νομοτεχνικές αλλαγές ψηφίστηκαν όλες οι τροποποιήσεις που προτάθηκαν.

Αυτή τη στιγμή ακολουθείται η δικαστική διαδικασία, που απαιτείται για την έγκριση του τροποποιημένου καταστατικού μας και όταν αυτή θα έχει ολοκληρωθεί, το ΔΣ θα προβεί σε ανακοινώσεις για τις αλλαγές αυτές, που δημιουργούν τα θεμέλια των δράσεων του Συνδέσμου μας στο μέλλον, για άλλα 35 τουλάχιστον χρόνια.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Bourgazas & Associates E.E: Δεν είμαστε πλέον εκπρόσωποι της City Insurance! Τι απαντά το Επικουρικό Κεφάλαιο για το ζήτημα των αποζημιώσεων;

Σε ένα ατελείωτο κομφούζιο εξελίσσεται η υπόθεση της City Insurance, με την αβεβαιότητα να εντείνεται όλο και περισσότερο στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, η

Εντός 30 ημερών υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι της City Insurance να συνάψουν συμβόλαιο με νέα εταιρεία! Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος εντός αυτού του διαστήματος;

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην Ελληνική αγορά η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance, δεδομένου ότι 180.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων βρίσκονται στον