Τί απέγιναν τα αποτελέσματα της περιβόητης έρευνας του ΕΕΑ για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση;

Facebook
Twitter
LinkedIn

10 μήνες, καλά διαβάσατε, 10 μήνες πέρασαν από την περιβόητη και πολυδιαφημιζόμενη έρευνα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών που αφορούσε την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και θα ….έβγαζε πολύ σημαντικά συμπεράσματα για τον κλάδο, και ποτέ δεν είδαμε τα αποτελέσματα!

Να θυμηθούμε όμως λίγα πράγματα για την εν λόγω «έρευνα» για όσους ξέχασαν….το φακέλωμα που ερχόταν μέχρι τη στιγμή που το insuranceforum.gr με ρεπορτάζ ανάγκασε τους υπεύθυνους της έρευνας να αλλάξουν άρδην τα ερωτήματα και ταυτόχρονα να διαταχθεί εσωτερική έρευνα στην ICAP για τα λάθη που έγιναν.

Το φιάσκο του ερωτηματολογίου της έρευνας του ΕΕΑ
Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του ΕΕΑ για την εκπόνηση έρευνας, η οποία πραγματοποιείτο με συμβολή της ICAP και προέτρεπε όλους τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές πανελλαδικά να συμμετάσχουν η δημοσιογραφική ομάδα του insuranceforum.gr ακολούθησε τον σχετικό σύνδεσμο. Αφού περιηγήθηκε στα ερωτήματα της έρευνας διαπίστωσε στο τέλος της ζητείτο το email και ο Αριθμός Μητρώου του κάθε συμμετέχοντα ασφαλιστικού διαμεσολαβητή! Όμως το ερωτηματολόγιο δεν ζητούσε μόνο τον αριθμό μητρώου αλλά και πολλά αλλά στοιχεία του κάθε διαμεσολαβητή που ουδεμία σχέση είχαν με το αντικείμενο της έρευνας!

Δείτε εδώ  και εδώ και εδώ όλο το ρεπορτάζ που είχε κάνει το insuranceforum.gr, συνεπεία του οποίου ήταν να διαταχθεί εσωτερική έρευνα στην ICAP και βέβαια μαζί με το Ε.Ε.Α να αλλάξει ριζικά το ερωτηματολόγιο.

Πέρασαν οι μήνες και ουδέποτε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν ανακοίνωσε τα περιβόητα αποτελέσματα που όπως έλεγε τότε και ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, θα ήταν τόσο σημαντικά που η ανάλυση τους θα βοηθούσε στην επίλυση πολλών προβλημάτων της διαμεσολάβησης!

Και ξαφνικά πριν λίγες μέρες ο Γενικός Γραμματέας του ΕΕΑ κ. Δημήτρης Γαβαλάκης ανακοίνωσε ότι στον επόμενο μήνα θα παρουσιαστεί η 1η κλαδική μελέτη για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση η οποία θα αποτελέσει ορόσημο για τον κλάδο.!!

10 μήνες μετά ! σχεδόν ένας χρόνος και με μία πανδημία να έχει ξεκινήσει η οποία άλλαξε άρδην τα δεδομένα αλλά και την οικονομία της χώρας!

Ποια πιστεύετε ότι θα είναι η χρησιμότητα των αποτελεσμάτων της συγκεκριμένης έρευνας κε Γαβαλάκη στην μετά COVID εποχή ;

Αλήθεια, μετά την τροπή που πήρε η εν λόγω υπόθεση μετά την έρευνα του insuranceforum.gr, θα ανακοινώσετε τον πραγματικό αριθμό των συμμετεχόντων;

Και κάτι τελευταίο, γιατί αναφέρετε πως….η συγκεκριμένη έρευνα θα αποτελέσει ορόσημο για την ασφαλιστική αγορά; Ορόσημο θα αποτελούσε μια έρευνα που θα παρουσίαζε στοιχεία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση Πανελλαδικά. Διαμεσολάβηση δεν είναι μόνο η Αθήνα! Η μήπως είναι ;

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο