Δε πέρασαν 4 μήνες από την μέρα που η πρόεδρος της Ε.Ε.Α.Ε κα Δήμητρα Λύχρου βροντοφώναζε για την ανάγκη ενιαίας φωνής. Ποιος όμως το περίμενε πως σήμερα θα “καταδίκαζε” την Ε.Ε.Α.Ε σε συνδικαλιστική απομόνωση μέσω της αποχώρησης από την ΠΟΑΔ.
Μάλιστα στις 31/7/2020 δήλωνε πως ” είναι απαραίτητο να καταβληθεί οποιαδήποτε προσπάθεια απαιτηθεί, ώστε να αναδείξουμε την ανάγκη της ενιαίας φωνής της διαμεσολάβησης” και πως “Σήμερα που το επάγγελμά μας περνάει σε άλλο επίπεδο με πολύ αυξημένες απαιτήσεις, ευθύνες και υποχρεώσεις, θα υποχρεωθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες εκείνες, που παράλληλα και η συνδικαλιστική εκπροσώπησή του, θα έχει τις ανάλογες δυνατότητες”
Ακόμη πιο πριν, τον Δεκέμβριο του 2018, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 80 χρόνια της Ε.Ε.Α.Ε δήλωνε πως “Όλοι μαζί, δώσαμε ένα στίγμα ενότητας και σύμπλευσης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή όχι μόνο για την δική μας αγορά – επάγγελμα αλλά και για το σύνολο της οικονομίας της χώρας μας”
Βέβαια, την ίδια βραδιά, παρουσία και του προέδρου του Ε.Ε.Α κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου έκανε και μία δήλωση αναφερόμενη στην IDD που ανέφερε πως η Ενωση μέσω της ίδιας ” δούλεψε σκληρά ώστε να κατοχυρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα των μελών της και του κλάδου εν γένει, να διασφαλίσει ξεκάθαρους και ίσους όρους ανταγωνισμού, και να δημιουργήσει ένα νέο νομοθετικό και θεσμικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο το επάγγελμα του Ασφαλιστικού Πράκτορα, θα αναπτυχθεί και θα εξελιχθεί με δυναμισμό και ασφάλεια.”
Αντιλαμβάνεστε, αν δεν δουλεύανε τόσο σκληρά, πώς θα ήταν σήμερα η IDD. Πιθανώς να απαγορευόταν η συνεργασία και πρακτόρων με πρακτόρων. Αλλα αυτό είναι ένα θέμα που θα το μελετήσει ο μαύρος γάτος από το νέο έτος.
Ισως βέβαια πρέπει να αναφέρουμε και την δυναμική παρουσία της κας Λύχρου στις συγκεντρώσεις και τον πόλεμο που δέχθηκε η ασφαλιστική εταιρεία ΝΝ σχετικά με τις εταιρικές τις συμβάσεις. Εδώ αξίζει να αναφέρουμε (ίσως και αυτό έχει τη σημασία του) πως “μπροστάρης” σε εκείνες τις κινητοποιήσεις απέναντι στην ΝΝ ήταν ο πρόεδρος του Ε.Ε.Α κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου. Σε δήλωση της κας Λύχρου μέσα απο Δ.Τ που είχε αναρτηθεί σχετικά με τις εν λόγω κινητοποιήσεις αναφερόταν για ακόμη μία φορά πως “οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές καλούνται να αποδείξουν ως κλάδος τη συσπείρωσή τους, και την ενότητα που υπάρχει και έχει καλλιεργηθεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια.”
Αυτές είναι μερικές απο τις δηλώσεις της προέδρου της Ε.Ε.Α.Ε που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την οπισθοδρομική και διασπαστική απόφαση της Ενωσης να αποχωρήσει απο την ομοσπονδία του κλάδου μας.
Το σίγουρο είναι πως μεταξύ των 20 και πλέον προέδρων που τίμησαν με την παρουσία τους την Ε.Ε.Α.Ε , την κα Λύχρου θα την ακολουθεί πάντα η απόφαση για αποχώρηση της Ενωσης απο την ΠΟΑΔ.