Τί έγιναν τα 47.000 € που έλαβε ο ΠΣΑΣ από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών το 2017?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Δεν έχουν σταματημό οι αποκαλύψεις του Μαύρου Γάτου για το μέγα σκάνδαλο ΠΣΑΣ το χρονικό διάστημα 2017 – 2020.

Σύμφωνα με τα ευρήματα του διαχειριστικού ελέγχου για το 2017 διαπιστώθηκαν δωρεές προς δήμους και αναλυτικότερα Δήμο Αθηναίων ποσού 33.000 € και Δήμο Ν. Ιωνίας & Καισαριανής συνολικού ποσού 14.000 € για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για τις οποίες δεν βρέθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που αποδεικνύουν το σκοπό και την νομιμότητα αυτών από πλευράς του συνδέσμου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πόρισμα του ελεγκτή, για τα παραπάνω ποσά που αναφέρθηκαν δεν υπάρχουν αποφάσεις Δ.Σ που να αποδεικνύουν την χορηγία τροφίμων μέσω αυτής της δράσης όπως και δεν βρέθηκαν τα αντίγραφα των τραπεζικών επιταγών που χρησιμοποιήθηκαν για την εξόφληση.

Το πόρισμα συνεχίζει αναφέροντας πως « οι επιταγές με τους ανωτέρω αριθμούς εκδόθηκαν από Ε.Ε.Α και μεταβιβάστηκαν με οπισθογράφηση από τον σύνδεσμο για την αγορά των προαναφερθέντων αγαθών. Κατά συνέπεια δεν υφίσταται τραπεζική συναλλαγή από τα extrait των συμβεβλημένων τραπεζών με τις οποίες συνεργάζεται ο σύνδεσμος.

Ουσιαστικά, ο ελεγκτής αναφέρει πως «δεν κατάφερε να επαληθεύσει την πορεία του χρηματικού ποσού από τη στιγμή της έκδοσης των επιταγών από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών έως και την παράδοσή τους στην ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕΒΕ. Τα χρηματικά ποσά στο σύνολο 47.000€ δεν εμφανίσθηκαν ποτέ στους τραπεζικούς λογαριασμούς του συνδέσμου»

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μεγάλη προσέλευση αναμένεται στην αυριανή εκδήλωση του Σ.Δ.Α.Ε στη Θεσσαλονίκη!

Ενημερωτική εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΔΑΕ) Η