Τι περιλαμβάνει η προσφορά της Aon στην ΕΕ για την εξαγορά της Willis;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η προσφορά του ασφαλιστικού κολοσσού Aon για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του σε πέντε χώρες της ΕΕ ως αντάλλαγμα για την εξαγορά του Willis Towers Watson ενδέχεται να μην ικανοποιεί τις εποπτικές αρχές της Ε.Ε., όντας μη επαρκής για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ανταγωνισμού που θα προκαλούσε μία τέτοιου είδους εξέλιξη, σύμφωνα με το Reuters.

Η Aon στοχεύει σε αυτήν την εξαγορά με σκοπό να δημιουργήσει το μεγαλύτερο ασφαλιστικό όμιλο στον κόσμο, ξεπερνώντας κατά πολύ την Marsh & McLennan Companies Inc δεδομένου ότι η ασφαλιστική βιομηχανία καλείται να αντιμετωπίσει τις αυξανόμενες απαιτήσεις και τις νέες προκλήσεις που επέφερε η πανδημία COVID-19 καθώς ασφαλώς ο αντίκτυπος της κλιματικής αλλαγής.

Όπως αναφέρει το Reuters, την περασμένη Παρασκευή η εταιρεία υπέβαλε την πρότασή της στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με το ποιες μονάδες είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει προκειμένου να προβεί στην εξαγορά της Willis. Η Επιτροπή, η οποία συνήθως απαιτεί από τις αποκτώσες εταιρείες να προτείνουν παραχωρήσεις που θα ενισχύσουν τον ανταγωνισμό, πριν ακόμη δρομολογηθεί η όποια εξαγορά, δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες όσον αφορά την πολιτική που θα ακολουθηθεί από πλευράς της.

Η Aon πρότεινε την πώληση του Willis Re, αλλά και των δραστηριοτήτων των συνταξιοδοτικών παρόχων και συμβουλευτικών επιχειρήσεων της Willis στη Γερμανία, ενώ προσφέρθηκε να πουλήσει και τις δραστηριότητες ασφαλιστικής μεσιτείας της Willis στη Γαλλία, συμπεριλαμβανομένης της γαλλικής μονάδας Gras Savoye, αλλά και στη Γερμανία, την Ισπανία και τις Κάτω Χώρες.

Επιπλέον, η Aon πρότεινε την πώληση ολόκληρου του χαρτοφυλακίου ακινήτων και ατυχημάτων της Willis, εξυπηρετώντας μεγάλες πολυεθνικές σε αυτές τις τέσσερις χώρες και άλλα ευρωπαϊκά περιουσιακά στοιχεία, καθώς και τις δραστηριότητές της στον κλάδο ευθύνης επιχειρήσεων.

«Η προσφορά αυτή δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της αγοράς. Δεν συνυπολογίζει τις πολυεθνικές σε άλλες χώρες », τονίζει η πηγή του Reuters, υπογραμμίζοντας ότι «Η εκχώρηση της Willis U.K. θα ήταν σκόπιμη σε αυτό το σημείο, καθώς αναλαμβάνει εξειδικευμένες ασφαλίσεις. Η Aon πρέπει να εκποιήσει το παγκόσμιο δίκτυο της Willis. Η συγκεκριμένη πρόταση συνεπώς δεν καλύπτει ανάγκες εκτός Ευρώπης».

Οι δραστηριότητες της Willis U.K. στις ασφαλίσεις απειλών στο διαδίκτυο, ευθύνης επιχειρήσεων, παγκόσμιας αεροπλοΐας και διαστημικών δραστηριοτήτων καθιστούν επίσης μέρος του πακέτου παραχωρήσεων, ενώ οι μεσιτικές δραστηριότητες της Willis στην Ιταλία, την Πορτογαλία και τις Κάτω Χώρες θα μπορούσαν να εκχωρηθούν στον αγοραστή των περιουσιακών στοιχείων.

Ο αντιμονοπωλιακός παρατηρητής της ΕΕ ζητά τα σχόλια ανταγωνιστών και πελατών πριν αποφασίσει εάν θα απαιτήσει περισσότερες παραχωρήσεις, εάν θα αποδεχτεί ή εάν θα απορρίψει τη συμφωνία. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλείται να λάβει τις τελικές της αποφάσεις επί του ζητήματος έως τις 27 Ιουλίου.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν