Τί συμβαίνει εκεί στην EUROLIFE Ασφαλιστική και απολύουν χωρίς ουσιαστικό λόγο 11 συναδέλφους;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ο μαύρος γάτος ενημερώθηκε για την απόλυση 11 συναδέλφων από τις μηχανογραφικές υπηρεσίες της EUROLIFE Ασφαλιστικής. Σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε η ΣΥΑΕ (που ελπίζουμε να μη θάψουν τα κλαδικά μέσα ενημέρωσης) οι υπάλληλοι ενημερώθηκαν εντελώς ξαφνικά και αιφνιδιαστικά να υπογράψουν αυθημερόν «συμφωνητικό» αποχώρησής τους!

Ο μαύρος γάτος ψάχνει να δει πού θα «δώσουν τη δουλειά» και πετάνε στο δρόμο ανθρώπους.

Και εδώ θέτουμε δύο πολύ απλά άλλα ουσιαστικά ερωτήματα:
– Ποια είναι η εταιρεία που ανέλαβε το outsourcing της συγκεκριμένης εργασίας;
– Θα γίνουν και άλλες απολύσεις σε άλλους τομείς της εταιρείας;

Παρακάτω διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων για τους 11 συναδέλφους που έχασαν έτσι ξαφνικά την δουλειά τους.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Συνάδελφοι,
Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη των εργασιακών μας δικαιωμάτων επιδεινώνεται συνεχώς. Μετά το 2012 οι εργοδότες μας αρνούνται να υπογράψουν κλαδική ΣΣΕ. Πολλοί συνάδελφοί μας έχασαν την δουλειά τους είτε λόγω κλεισίματος των επιχειρήσεων που εργάζονταν είτε λόγω μείωσης προσωπικού από τους εργοδότες τους. Ασφαλιστικές επιχειρήσεις προχωρούν σε προσλήψεις, νέων κυρίως, με μισθούς σημαντικά κάτω από αυτούς που ισχύουν στον κλάδο μας. Με αυτό και με την χρήση ενοικιαζόμενου-«εργολαβικού» προσωπικού, οι εργοδότες επιχειρούν να δημιουργήσουν εργαζομένους δύο ή περισσότερων «ταχυτήτων», προσπαθώντας να διασπάσουν την ενότητά μας.
Σε κάποιες επιχειρήσεις η εργοδοσία για να αποφύγει τις αντιδράσεις απέναντι σε μαζικές απολύσεις χρησιμοποιεί την μέθοδο δήθεν «εθελούσιας» αποχώρησης εργαζομένων με ευτελή «αντίδωρα» στην απώλεια της θέσης εργασίας τους. Πρόσφατο παράδειγμα η προγραμματισμένη απόλυση 11 συναδέλφων μας από τις μηχανογραφικές υπηρεσίες της Eurolife Ασφαλιστικής. Τους κάλεσαν αιφνιδιαστικά και με αφόρητη πίεση τους υποχρέωσαν να υπογράψουν αυθημερόν «συμφωνητικό» αποχώρησής τους, στο προσεχές διάστημα. Αιτία η εκχώρηση των εργασιών τους σε εξωτερική εταιρία (outsourcing). Μάλιστα αυτά συμβαίνουν όταν η Eurolife επί σειρά ετών εμφανίζει εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη!

Καταγγέλλουμε
την αντεργατική συμπεριφορά της διοίκησης της Eurolife
και απαιτούμε
να σταματήσει άμεσα την διαδικασία των απολύσεων των 11 συναδέλφων μας!

Συνάδελφοι,
Ήδη έχουμε καλέσει την διοίκηση της εταιρίας σε άμεση συνάντηση προκειμένου να μας αιτιολογήσει τους λογούς για τους οποίους αντί να επιβραβεύσει τους συναδέλφους που επί σειρά ετών έχουν συνεισφέρει στην τεράστια κερδοφορία της εταιρίας -με την υποδειγματική προσφορά τους, προβαίνει στην άδικη και αναίτια απόλυση τους!
Ένας είναι ο τρόπος προστασίας του κάθε εργαζόμενου. Η ενότητά μας. Ο ΣΥΑΕ θεωρεί πως το μόνο που μπορεί να σταματήσει την άδικη και αυθαίρετη εργοδοτική συμπεριφορά είναι η αντίδραση των ίδιων των εργαζομένων πρώτα από όλα κάθε επιχείρησης και συνολικά του κλάδου μας. Γι’ αυτό με κάθε ευκαιρία καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να πυκνώσουν τις γραμμές του ΣΥΑΕ και να δυναμώσουν με την ενεργή παρουσία τους την δράση του.

Συναδελφικά,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΑΕ,

Ο Πρόεδρος Η Γεν. Γραμματέας

Σπύρος Κολαΐτης Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Real Estate Business από Μεγάλο Επιμελητήριο!

Μεγάλο Επιμελητήριο της χώρας υπέγραψε για αγορά οικοπέδου αξίας 7.000.000 !! Με τα χρήματα των μελών του βεβαίως! Και αυτό συμβαίνει όταν

Μεγάλη προσέλευση αναμένεται στην αυριανή εκδήλωση του Σ.Δ.Α.Ε στη Θεσσαλονίκη!

Ενημερωτική εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΔΑΕ) Η