Τις υψηλότερες αξιώσεις της δεκαετίας ενδέχεται να αντιμετωπίσουν οι Γερμανοί ασφαλιστές από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτ. Γερμανία

Facebook
Twitter
LinkedIn

Tης Σωτηρίας Γιαννακοπούλου,

Σοκ έχουν προκαλέσει στην παγκόσμια κοινότητα οι εικόνες των φονικών πλημμύρων που προκλήθηκαν από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που δοκιμάζουν τις τελευταίες ημέρες τη Δυτική Γερμανία.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 103 άνθρωποι, ενώ ο αριθμός των αγνοούμενων αγγίζει τους 1.300.

Η Άνγκελα Μέρκελ δεσμεύθηκε για τη χορήγηση άμεσης βοήθειας, η οποία θα υποστηριχθεί με «όλη τη δύναμη του κράτους» για τους πολίτες που πλήττονται από τις καταστροφικές πλημμύρες στη Δυτική Γερμανία, δηλώνοντας ότι το μέγεθος της «καταστροφής» και της «τραγωδίας» δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια.

«Είμαι σοκαρισμένη από τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας. Υπάρχουν περιοχές που βρίσκονται εντελώς κάτω από το νερό», πρόσθεσε ο καγκελάριος.

«Υπάρχουν πολλοί για τους οποίους πρέπει ακόμα να ανησυχούμε αλλά θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να βρεθούν όσοι αγνοούνται», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα έντονα φαινόμενα βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν από τη Τετάρτη το βράδυ έως την Πέμπτη, προκάλεσαν σοβαρότατες πλημμύρες, οι οποίες έπληξαν τμήματα του Λουξεμβούργου, των Κάτω Χωρών και του Βελγίου, στο οποίο τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Οι πλημμύρες των τελευταίων ημερών είναι από τις πιο καταστροφικές στην περιοχή εδώ και δεκαετίες. Οι κάτοικοι ανέβηκαν στις στέγες και στα δέντρα αφού τα σπίτια κατακλύστηκαν από νερό ή κατέρρευσαν.

Οι έντονες βροχές αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες, με την καταιγίδα να κινείται προς τη Νότια Γερμανία και την Ελβετία την Παρασκευή. Ακραία καιρικά φαινόμενα όπως πλημμύρες, ξηρασία και καύσωνας αναμένεται να αυξηθούν στον πλανήτη ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Ανυπολόγιστο το κόστος για την ασφαλιστική αγορά

Η ασφαλιστική βιομηχανία της Γερμανίας ενδέχεται να αντιμετωπίσει τις υψηλότερες αξιώσεις της δεκαετίας για φυσικές καταστροφές από φαινόμενα όπως καταιγίδες, πλημμύρες, ισχυρή βροχή και χαλάζι, δήλωσε ο επικεφαλής της βιομηχανικής ένωσης GDV την Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από οκτώ χρόνια, το κόστος των αποζημιώσεων για ζημιές από φυσικές καταστροφές στη Γερμανία ξεπέρασε τα 9,3 δισεκατομμύρια ευρώ (11,0 δισεκατομμύρια δολάρια), ποσό το οποίο ενδεχομένως και να διπλασιαστεί τη φετινή χρονιά, με τους αναλυτές να προβλέπουν εκτόξευση του συνόλου των απαιτήσεων για τις Γερμανικές ασφαλιστικές εταιρείες το 2021.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν