Το 30% των οχημάτων στη Ζάκυνθο κυκλοφορούν ανασφάλιστα

Facebook
Twitter
LinkedIn

Ένα πραγματικό «χάος» επικρατεί όσον αφορά τα ανασφάλιστα οχήματα σε όλη την Ελλάδα… Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις, το 30% των οχημάτων στο νησί μας είναι τα ανασφάλιστα… Οι οικονομικές δυσκολίες στα νοικοκυριά, αλλά και η αδιαφορία ορισμένων ιδιοκτητών οχημάτων, οδηγούν προς αυτήν την κατεύθυνση, ενώ θέτουν σε κίνδυνο και όλους όσοι φροντίζουν για την ασφάλεια των οχημάτων τους.

Ο ιδιοκτήτης ασφαλιστικού πρακτορείου Αντρέας Λιβάνης εξηγεί στην «ΗΜΕΡΑ» πως έχει η κατάσταση και τονίζει ότι ο αριθμός των ανασφάλιστων οχημάτων είναι αρκετά μεγάλος. «Παρά την εφαρμογή του νόμου για τα ανασφάλιστα παραμένει ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών μας, οι οποίοι δεν ασφαλίζουν τα οχήματά τους. Υπάρχουν και πολλοί που απλώς καθυστερούν να πληρώσουν τα ασφαλιστήρια. Αυτό εκτός από τις ποινές που επιφέρει έχει και επιπτώσεις που απορρέουν από την ευθύνη τους έναντι τρίτων αν προκαλέσουν κάποιο ατύχημα». Ο κ. Λιβάνης τόνισε ότι εφόσον κάποιοι δυσκολεύονται να πληρώσουν τις ασφάλειες τους καλό θα είναι να καταθέσουν τις πινακίδες τους σε όσα οχήματα δεν μπορούν να καλύψουν οικονομικά τις υποχρεώσεις τους. «Το πρόβλημα υπήρχε και πριν την πανδημία. Καλό είναι όσοι δυσκολεύονται στην αποπληρωμή των ασφαλιστηρίων τους να επιλέξουν με ποια οχήματα μπορούν βάσει των οικονομικών τους να κινούνται και στα υπόλοιπα να καταθέσουν τις πινακίδες».

Οι ασφαλιστές επισημαίνουν ότι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους προκειμένου να διευκολύνουν τους πολίτες, αφού προσφέρουν πολύ χαμηλές τιμές. «Οι τιμές στα ασφαλιστικά προϊόντα του κλάδου των αυτοκινήτων ήδη είναι πολύ χαμηλά και εξαιτίας τις κρίσης γίνονται προσπάθειες από την πλευρά όλων μας για να γίνονται εξυπηρετήσεις. Το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων δεν έχει να κάνει με οικονομική δυσχέρεια, αλλά με ατομική συνείδηση» σημειώνει ο κ. Λιβάνης και προσθέτει: «Τα ανασφάλιστα δημιουργούν στην τοπική και την ελληνική αγορά ένα βάρος που απορρέει τόσο από τη μη ικανοποίηση των εισπράξεων όσο και από τις ζημιές που θα προκαλέσουν. Δηλαδή η είσπραξη των ασφάλιστρων είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις ζημιές που θα προκαλέσουν τα ανασφάλιστα οχήματα, καθώς ότι δεν καλείται να πληρώσει η ασφαλιστική επιχείρηση, καλύπτεται από το επικουρικό ταμείο, του οποίου τα κεφάλαια είναι τόσο από κρατική στήριξη όσο και από ασφαλιστική εισφορά όλων μας».

πηγή: https://www.imerazante.gr/

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν