Μαύρος Γάτος

Το 44% των στελεχών πιστεύει ότι οι ασφαλιστές του δεν κατανοούν τις ανάγκες της επιχείρησής τους

Facebook
Twitter
LinkedIn

Μόνο το 54% των ερωτηθέντων της Beazley πιστεύει ότι το ασφαλιστικό του συμβόλαιο ανταποκρίνεται πολύ καλά στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει η επιχείρησή του, ενώ το 44% των στελεχών θεωρεί ότι οι ασφαλιστές του δεν κατανοούν τις ανάγκες της επιχείρησής του, σύμφωνα με νέα έκθεση του Beazley.

Η έκθεση, με τίτλο “Risk in a new world order: Πώς μπορούμε να καλύψουμε τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών μας”, επιβεβαίωσε ότι η μεταφορά κινδύνων μέσω ομογενοποιημένων συμβολαίων και μια αξιόπιστη υπηρεσία αξιώσεων δεν είναι πλέον αρκετή για να ικανοποιήσει τους καταναλωτές εμπορικής ασφάλισης.

Αντ ‘αυτού, οι σημερινές επιχειρήσεις θέλουν οι ασφαλιστικοί συνεργάτες να κατανοούν τη φύση των δραστηριοτήτων τους αλλά και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν, ενισχύοντας την αξία της επιχείρησής τους μέσω εργαλείων διαχείρισης κινδύνων, πληροφοριών, υπηρεσιών και ευέλικτης κάλυψης που ανταποκρίνονται καλύτερα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες τους.

Τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε δείγμα που περιλαμβάνει 1.000 ανώτερα στελέχη και αγοραστές ασφαλίσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ, σε 10 διαφορετικούς κλάδους της βιομηχανίας. Η μελέτη στηρίζεται σε πληροφορίες από συνεντεύξεις με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του κλάδου κινδύνου και άλλων κλάδων ασφάλισης.

Παρόλο που η έκθεση αναφέρει ότι το 48% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι η εμπιστοσύνη τους στην ασφάλιση έχει ενισχυθεί από την έναρξη της πανδημίας Covid-19, μόνο το 54% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η ασφάλιση αντιμετωπίζει τις προκλήσεις των επιχειρήσεων τους πολύ καλά.

Επιπλέον, το ένα τέταρτο των στελεχών δυσκολεύονται να καταλάβουν ποιο πακέτο ασφαλιστικής κάλυψης τους ταιριάζει, με το 19% να δυσκολεύεται να αποκτήσει ασφάλιση που να είναι προσαρμοσμένη στον κλάδο ή στις εξειδικευμένες δραστηριότητες της επιχείρησής του.

Ο Lou Ann Layton, Διευθυντής Δημοσίων Σχέσεων και Marketinbg της Beazley, δήλωσε: «Παρόλο που είναι ενθαρρυντικό ότι η εμπιστοσύνη στην ασφάλιση έχει αυξηθεί από την έναρξη της πανδημίας, μας ανησυχεί το γεγονός ότι μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες της έρευνας πιστεύουν ότι η ασφαλιστική βιομηχανία ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες τους.

«Η έκθεσή μας επισημαίνει ότι είναι καιρός για τον επαναπροσδιορισμό των δραστηριοτήτων της ασφαλιστικής αγοράς»

«Δεν μπορεί πλέον ο κλάδος να ακολουθήσει μια προσέγγιση για όλα τα μεγέθη. Αντίθετα, οι πελάτες θέλουν μια πιο εξατομικευμένη, προσαρμοσμένη και ανταποκρινόμενη στις ανάγκες του υπηρεσία.»

«Για να τους προσφέρουμε αυτό που θέλουν πρέπει να ενισχύσουμε τις σχέσεις μας και να βελτιώσουμε την επικοινωνία με τους πελάτες.»

«Μόνο με την ακρόαση και την επίδειξη της εμπειρογνωμοσύνης μας αλλά και της κατανόησης του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις, μπορούμε να διαχειριστούμε καλύτερα τους κινδύνους που εμφανίζονται στον εκάστοτε κλάδο και να οικοδομήσουμε τη φήμη μας ως αξιόπιστοι συνεργάτες κινδύνου που παρέχουν αξιόλογη υπηρεσία».

Η Bethany Greenwood, επικεφαλής του κυβερνοχώρου και του εκτελεστικού κινδύνου, πρόσθεσε ότι: «Αυτή η έκθεση παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες για το πώς μπορεί να συνεργαστεί η βιομηχανία μας και να υποστηρίξει καλύτερα τους πελάτες σε μια στιγμή σημαντικών αλλαγών.»

«Η ψηφιακή τεχνολογία είναι όλο και περισσότερο εδραιωμένη στις ασφαλιστικές δραστηριότητες και τη διανομή, απελευθερώνοντας τεράστιες δυνατότητες βελτίωσης και αποτελεσματικότητας υπηρεσιών.»

«Ως ασφαλιστικοί πάροχοι, ο τρόπος με τον οποίο αξιοποιούμε αξιώσεις και τα δεδομένα πληροφοριών κινδύνου θα είναι κρίσιμος για τη βελτίωση των υπηρεσιών και των λύσεων που αναπτύσσουμε για τους πελάτες.»

«Θα υπάρχει πάντα ένα μέρος για οικονομικά αποδοτική τυπική κάλυψη, ωστόσο όπου η βιομηχανία μας θα προσθέσει αξία στο μέλλον θα είναι μέσω μιας υπηρεσίας που βασίζεται σε συνδυασμό τεχνολογικών και ανθρώπινων παραγόντων.»

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από