Το επιμελητήριο Πέλλας για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Facebook
Twitter
LinkedIn
Το επιμελητήριο Πέλλας για τις δηλώσεις Κατρούγκαλου

Με δυσαρέσκεια και έκπληξη ακούσαμε από επίσημα χείλη, σε δημόσια δήλωσή του πρώην υπουργού και προβεβλημένου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γεώργιου Κατρούγκαλου, την πρόθεση και την πίστη του για την εκ νέου εφαρμογή «του κεφαλικού φόρου» με την επαναφορά τους συντελεστή 20% επι των εσόδων των ελεύθερων επιχειρηματιών ως ασφαλιστικές εισφορές αντί των κλιμάκων που ισχύει σήμερα κάτι που επιτευχθεί μετά από αγώνα των παραγωγικών τάξεων.

Ο συγκεκριμένο νόμος έχει κριθεί από το ΣτΕ αντισυνταγματικός αφού δεν μπορεί να συνδέετε ο τζίρος των επιχειρήσεων με την ασφαλιστική εισφορά και οδηγεί σε ανισότητά, μείωση της ανταγωνιστικότητας και στοχοποίηση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Στη περίοδο που ο κ. Κατρούγκαλος ήταν ο αρμόδιος υπουργός οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο και λουκέτα πληθώρα, ατομικών κυρίως, επιχειρήσεων ενώ παράλληλα ενθαρρύνθηκε η απόκρυψη εισοδημάτων αφού ουσιαστικά γινότανε διπλή φορολόγηση του δηλωθέντος εισοδήματος.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν μπει σε μια περίοδο σταθερότητας και η Ελληνική οικονομία σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης και μάλιστα ένα βήμα πριν την επενδυτική βαθμίδα. Με τις δηλώσεις τις εμμονές και τα πισωγυρίσματα το μόνο που θα συμβεί είναι να δημιουργηθεί εκ νέου κλίμα αστάθειας, αβεβαιότητας και «δίωξης» των μικρομεσαίων επιχειρηματιών.

Η επιστροφή σε αποτυχημένες και πλέον αντισυνταγματικές πολιτικές δεν οδηγούν στο αύριο την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την Ελληνική Οικονομία.

Ως πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πέλλας εκπροσωπώντας των επιχειρηματικό κόσμο του Νομού δηλώνω ότι οι σκέψεις του κ. Κατρούγκαλου και η προοπτική επαναφοράς της σύνδεσης του τζίρου με τις ασφαλιστικές εισφορές μας βρίσκει αντίθετους και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίξει ξανά με το μέλλον των επιχειρηματιών και την συνοχή της κοινωνίας.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν