Μαύρος Γάτος

Το Hartford θα πληρώσει 650 εκατ. δολάρια για αξιώσεις σχετικά με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στους “Προσκόπους Αμερικής”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η ασφαλιστική εταιρεία Hartford Financial Services Group σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή δήλωσε ότι ήρθε σε διακανονισμό με τους Boy Scouts of America και θα πληρώσει 650 εκατομμύρια δολάρια για αξιώσεις σεξουαλικής κακοποίησης που σχετίζονται με πολιτικές που εκδόθηκαν κυρίως τη δεκαετία του 1970.

Όπως ορίζει η συμφωνία, οι Boy Scouts of America (Πρόσκοποι Αμερικής) και τα τοπικά συμβούλια θα απαλλάξουν το Hartford από οποιαδήποτε υποχρέωση βάσει των πολιτικών που εξέδωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου.

Οι Boy Scouts υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στο Κεφάλαιο 11 τον περασμένο Φεβρουάριο, εν μέσω πλήθους αγωγών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που εκτείνονταν εδώ και δεκαετίες.

“Η συμφωνία μας με το Hartford είναι ένα ενθαρρυντικό βήμα προς την επίτευξη ενός παγκόσμιου ψηφίσματος που θα προωθήσει τις προσπάθειες των Προσκόπων για να αποζημιώσουν ισότιμα ​​τους επιζώντες και να συνεχίσουν την αποστολή των ερευνητών της υπόθεσης”, ανέφερε σε ανακοίνωση μέσω email.

Η πληρωμή θα είναι συμπληρωματική των εισφορών από εθνικά τοπικά συμβούλια προσκόπων, συμμετέχοντες συνδεδεμένους οργανισμούς και άλλους συμμετέχοντες ασφαλιστές, πρόσθεσε.

Εκτός από το Hartford, η ασφαλιστική εταιρεία Chubb Ltd αντιμετωπίζει επίσης δυνητικά τεράστιες υποχρεώσεις που απορρέουν από την πτώχευση των Boy Scouts of America.

Πηγή: Reuters

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τα μελανά σημεία του σχεδίου νόμου για την υποχρεωτική ασφάλιση κατοικιών – Ποιες οι επισημάνσεις της ΕΑΕΕ στον Κώστα Σκρέκα;

Της Σωτηρίας Γιαννακοπούλου, Ανησυχία έχει προκαλέσει στην ασφαλιστική αγορά τους τελευταίους μήνες ο νέος κλιματικός νόμος, ο οποίος μεταξύ άλλων εισάγει για

Π. Παντελίδης: Ξεκινά αύριο η δίκη για τις αποζημιώσεις που διεκδικούν Αρναούτη και Κυριάκου από την ασφαλιστική εταιρεία

Ξεκινά αύριο Πέμπτη η δίκη για τις αποζημιώσεις που διεκδικούν οι δύο συνεπιβάτιδες του Παντελή Παντελή στο μοιραίο ατύχημα που στέρησε τη