Μαύρος Γάτος

Το Hartford θα πληρώσει 650 εκατ. δολάρια για αξιώσεις σχετικά με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης στους “Προσκόπους Αμερικής”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Η ασφαλιστική εταιρεία Hartford Financial Services Group σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή δήλωσε ότι ήρθε σε διακανονισμό με τους Boy Scouts of America και θα πληρώσει 650 εκατομμύρια δολάρια για αξιώσεις σεξουαλικής κακοποίησης που σχετίζονται με πολιτικές που εκδόθηκαν κυρίως τη δεκαετία του 1970.

Όπως ορίζει η συμφωνία, οι Boy Scouts of America (Πρόσκοποι Αμερικής) και τα τοπικά συμβούλια θα απαλλάξουν το Hartford από οποιαδήποτε υποχρέωση βάσει των πολιτικών που εξέδωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ομίλου.

Οι Boy Scouts υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στο Κεφάλαιο 11 τον περασμένο Φεβρουάριο, εν μέσω πλήθους αγωγών για σεξουαλική κακοποίηση παιδιών που εκτείνονταν εδώ και δεκαετίες.

“Η συμφωνία μας με το Hartford είναι ένα ενθαρρυντικό βήμα προς την επίτευξη ενός παγκόσμιου ψηφίσματος που θα προωθήσει τις προσπάθειες των Προσκόπων για να αποζημιώσουν ισότιμα ​​τους επιζώντες και να συνεχίσουν την αποστολή των ερευνητών της υπόθεσης”, ανέφερε σε ανακοίνωση μέσω email.

Η πληρωμή θα είναι συμπληρωματική των εισφορών από εθνικά τοπικά συμβούλια προσκόπων, συμμετέχοντες συνδεδεμένους οργανισμούς και άλλους συμμετέχοντες ασφαλιστές, πρόσθεσε.

Εκτός από το Hartford, η ασφαλιστική εταιρεία Chubb Ltd αντιμετωπίζει επίσης δυνητικά τεράστιες υποχρεώσεις που απορρέουν από την πτώχευση των Boy Scouts of America.

Πηγή: Reuters

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Εντός 30 ημερών υποχρεούνται οι ασφαλισμένοι της City Insurance να συνάψουν συμβόλαιο με νέα εταιρεία! Τι ισχύει σε περίπτωση ατυχήματος εντός αυτού του διαστήματος;

Σύγχυση έχει προκαλέσει στην Ελληνική αγορά η οριστική ανάκληση της λειτουργίας της City Insurance, δεδομένου ότι 180.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων βρίσκονται στον

Ευχαριστήριο μήνυμα του Προέδρου της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτη Μιχαλόπουλου στην ομάδα της Ιnsurance Innovation

Ο Πρόεδρος της ΠΟΑΔ κ. Παναγιώτης (Τάκης) Μιχαλόπουλος ευχαρίστησε με δημόσια ανάρτησή του στο Facebook τη δημοσιογραφική ομάδα της Insurance Innovation για την ευκαιρία που έδωσε στην ΠΟΑΔ