Το Lloyds ωθεί τις ασφαλιστικές εταιρείες να προσλάβουν προσωπικό που ανήκει σε εθνικές μειονότητες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Το Lloyd’s του Λονδίνου, ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά ιδρύματα στον κόσμο, πιέζει την ασφαλιστική βιομηχανία να ενισχύσει τις προσλήψεις ανθρώπων που ανήκουν σε εθνικές μειονότητες, θέτοντας σε εφαρμογή μια νέα πολιτική που θέτει νέους και πιο αυστηρούς στόχους για τη στελέχωση του προσωπικού του.

Το ένα τρίτο όλων των νέων προσλήψεων πρέπει να προέρχονται από εθνικές και κοινωνικές μειονότητες, τονίζει η εταιρεία στις ασφαλιστικές εταιρείες και στους περισσότερους από 300 μεσίτες που εντάσσονται στο εύρος των δραστηριοτήτων της. Θα πρέπει επίσης οι συνεργάτες της να συλλέξουν στοιχεία αναφορικά με την εθνικότητα των υπαλλήλων τους από το τρέχον έτος για να βοηθήσουν το Lloyd’s να παρακολουθεί την πρόοδο τους, δηλώνει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση.

Το ιστορικό ίδρυμα εστιάζει στη διαφορετικότητα επηρεασμένο από το κίνημα Black Lives Matter και από μια προηγούμενη έρευνα του Bloomberg για περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακής συμπεριφοράς στην χρηματοοικονομική βιομηχανία, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος John Neal, CEO του Lloyds σε συνέντευξή του. Yπολογίζεται ότι περίπου το 8% του προσωπικού σε εταιρείες μέλη του Lloyds προέρχονται από εθνικές μειονότητες, σε σύγκριση με το 22% που καταγράφουν τα κεντρικά γραφεία του Lloyd’s.

“Εάν λειτουργείτε με αποκλεισμούς και δεν είστε ανοιχτοί σε συζητήσεις και σκέψεις χωρίς κοινωνικά στερεότυπα, νομίζω ότι αυτό αποτελεί απειλή για τον ιστό της επιχείρησής σας.”

Η πρωτοβουλία του Lloyds είναι η τελευταία προσπάθεια των εταιρειών της City του Λονδίνου να αναθεωρήσουν τις πολιτικές προσλήψεων και να ενισχύσουν τη διαφορετικότητα στο εργατικό δυναμικό. Μεγάλο μέρος αυτής της προσπάθειας έχει επικεντρωθεί μέχρι στιγμής στην ενίσχυση της εκπροσώπησης των γυναικών όπου η συλλογή δεδομένων είναι ευκολότερη, συμπεριλαμβανομένου ενός στόχου που υποστηρίζει η κυβέρνηση ότι τα διοικητικά συμβούλια των εταιρειών πρέπει να αποτελούνται τουλάχιστον κατά ένα τρίτο τους από γυναικεία μέλη.

Παρόλο που οι κορυφαίες χρηματοπιστωτικές εταιρείες πέρυσι δεσμεύτηκαν να αυξήσουν τον αριθμό των blacks στελεχών, μια έκθεση του Bloomberg διαπίστωσε ότι οι υποσχέσεις των εταιρειών για την πρόσληψη υποψηφίων που εντάσσονται σε κοινωνικές και εθνικές μειονότητες δεν προχώρησαν στη λήψη περαιτέρω μέτρων πέραν της πρόσληψης.

Το Lloyd’s άρχισε να αναθεωρεί τις πολιτικές προσλήψεων της, έπειτα από έκθεση του Bloomberg στην οποία έκανε λόγο για κουλτούρα ενδημικής σεξουαλικής παρενόχλησης. Από τότε, ο Neal δήλωσε ότι υπήρξε μια αξιοσημείωτη αλλαγή και η εταιρεία πέρυσι έθεσε έναν ενδιάμεσο στόχο για το 35% των γυναικείων διοικητικών συμβουλίων σε εταιρείες μέλη.

Τα μέλη που δεν κατάφεραν να επιτύχουν τον στόχο της διαφορετικότητας έπρεπε σε ορισμένες περιπτώσεις να καταβάλλουν αυξημένα κεφάλαια στο Lloyd’s ως τιμωρία, αναφέρει ο Neal.

«Στη συντριπτική πλειοψηφία της αγοράς μας, δεν υπάρχει κανένας δισταγμός να εισέλθουμε στη συζήτηση και να κάνουμε μια αλλαγή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν