Μαύρος Γάτος

Το τέλος των ανασφάλιστων οχημάτων! Σε λειτουργία η πλατφόρμα Open Car με πληροφορίες για όλα τα οχήματα που διαθέτουν ελληνικές πινακίδες

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Σε λειτουργία τέθηκε η πλατφόρμα Open Car μέσω της οποίας οι πολίτες μπορούν να αναζητούν πληροφορίες σχετικά με οχήματα, τα οποία διαθέτουν πινακίδες που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα.

Η υπηρεσία βρίσκεται στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις». Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν να εισέλθουν στην υπηρεσία απευθείας, στο opencar.services.gov.gr.

Οι πληροφορίες στις οποίες έχει πρόσβαση ο χρήστης της υπηρεσίας είναι οι ακόλουθες:

– Aν το όχημα είναι σε κίνηση / ακινησία ή έχει κλαπεί

– Aν είναι ασφαλισμένο / ανασφάλιστο, καθώς και την ημερομηνία έναρξης και λήξης ασφάλισης και

– Tο χρώμα, ο κατασκευαστής και ο τύπος του οχήματος

Σημειώνεται ότι μέσω της υπηρεσίας Open Car δεν παρέχονται πληροφορίες για τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων, ούτε στοιχεία τυχόν οφειλών από τέλη κυκλοφορίας. Για την είσοδο στην πλατφόρμα δεν απαιτείται αυθεντικοποίηση και η αναζήτηση πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα αποφασιστικό βήμα για την αντιμετώπιση του φαινομένου των ανασφάλιστων οχημάτων, τα οποία υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 550.000, δηλαδή αποτελούν το 15% των συνολικών οχημάτων που κυκλοφορούν στην χώρα μας. Συνεπώς με την νέα αυτή πλατφόρμα πλέον κάθε πολίτης θα μπορεί να εξακριβώσει πληροφορίες για οποιοδήποτε όχημα επιθυμεί. Ασφαλώς, στο στόχαστρο θα μπουν και όλα τα οχήματα έχουν τεθεί επίσημα σε ακινησία, αλλά κυκλοφορούν κανονικά στους δρόμους και μάλιστα ανασφάλιστα.

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη της υπηρεσίας έγινε από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET).

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από