Τρακάρισμα με διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο – Ποιος φέρει την ευθύνη;

Facebook
Twitter
LinkedIn

Αποτελεί μια σπάνια περίπτωση που όμως συμβαίνει, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που από λάθος “έπεσαν” με το αυτοκίνητό τους σε ένα παράνομα σταθμευμένο όχημα. Αλήθεια, σε αυτή την συνθήκη ποιος φταίει;

Πολλοί θα νομίζετε ότι σε περίπτωση που τρακάρετε με ένα παράνομα παρκαρισμένο ή διπλοπαρκαρισμένο αυτοκίνητο, όλο το φταίξιμο θα πέσει πάνω στον οδηγό ή ιδιοκτήτη του ακατάλληλα σταθμευμένου οχήματος, και η ασφαλιστική θα σας αποζημιώσει χωρίς δεύτερη κουβέντα.

Σύμφωνα όμως με την ελληνική νομοθεσία, το αντικανονικό ή ακόμα και το παράνομο παρκάρισμα δεν αποτελεί συνθήκη υπαιτιότητας του ατυχήματος για τον ιδιοκτήτη ή τον οδηγό του εν λόγω οχήματος.

Τι σημαίνει όμως αυτό; Όσο ακατάλληλα ή παράνομα έχει παρκάρει κάποιος το αυτοκίνητό του, εάν πέσει άλλο αυτοκίνητο πάνω του, δεν θα φταίει. Απεναντίας, όλη η ευθύνη βαραίνει τον οδηγό του κινούμενου οχήματος που δημιούργησε το ατύχημα.

Το μόνο που θα έχει σαν επίπτωση ο οδηγός του παράνομα σταθμευμένου αυτοκινήτου είναι να λάβει μία κλήση και να πληρώσει το σχετικό πρόστιμο λόγω της συγκεκριμένης παράβασης που πραγματοποίησε. Για την ζημιά που προκλήθηκε στο αυτοκίνητό του, θα αποζημιωθεί από τον οδηγό του κινούμενου οχήματος.

Επειδή όμως η αντιμετώπιση του συγκεκριμένου περιστατικού είναι άδικη για την πλευρά του οδηγού που τράκαρε το παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, αρκετές ασφαλιστικές εταιρείες έχουν καταφύγει το τελευταίο διάστημα σε μια συνθήκη συνυπαιτιότητας για μια πιο σωστή και γρήγορη αντιμετώπιση του ατυχήματος.

Τέλος, σε καμία περίπτωση δεν εγκαταλείπουμε ένα τρακαρισμένο παρκαρισμένο όχημα γιατί αποτελεί ποινικό αδίκημα που επιφέρει και ποινή φυλάκισης. Ο Φιλικός Διακανονισμός θα λύσει το πρόβλημά σας και δεν θα πάρετε ένα αχρείαστο και παράλογο ρίσκο.

Πηγή: www.carandmotor.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Τί είναι τελικά η τεχνητή νοημοσύνη και τι ρόλο παίζει στην κυβερνοασφάλεια

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς χρησιμοποιούν οι κυβερνοεγκληματίες την τεχνητή νοημοσύνη ή ακόμα και οι ομάδες που υπερασπίζονται την ασφάλειά μας στην κυβερνοασφάλεια;

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν