Τραπεζικά ιδρύματα στην Πάτρα τηλεφωνούν σε πελάτες τους, προτείνοντάς τους ασφάλειες ακόμη κι αν έχουν ήδη ασφαλιστήριο σε χαμηλότερη τιμή! (video)

Facebook
Twitter
LinkedIn

Για το φαινόμενο του αθέμιτου ανταγωνισμού και την αντιμετώπισή του μέσω συλλογικών δράσεων μίλησαν στο Ασφαλιστικό Μαγκαζίνο και στον Αριστείδη Βασιλειάδη οι κ.κ. Ανδρέας Ντακόλιας, Ασφαλιστικός Πράκτορας, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Κυριάκος Μερελής, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων Ε.Ε.Θ και Αντιπρόεδρος Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου! 

Το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες της διαμεσολάβησης αντιμετωπίζουν όλο και πιο συχνά φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού από τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία προσελκύουν υποψήφιους αλλά και υπάρχοντες πελάτες τους, επιχειρώντας να τους πουλήσουν ασφαλιστήρια προγράμματα σε χαμηλότερες τιμές. Όπως αναφέρει ο κ. Ντακόλιας, το φαινόμενο αυτό είναι εξαιρετικά έντονο στην Πάτρα, κάτι το οποίο έχουν διαπιστώσει εκτός από τους επαγγελματίες και οι ίδιοι καταναλωτές.

«Οι τράπεζες τηλεφωνούν σε καταναλωτές που έχουν λογαριασμό στη τράπεζά τους και τους λένε ότι ξέρετε έχουμε μια πρόταση να σας κάνουμε για τα ασφαλιστήριά σας. Όταν ο πελάτης τσιμπήσει και τους πει ότι έχω ασφαλιστεί, το πρώτο πράγμα που του λένε χωρίς να γνωρίζουν καν τι συμβόλαιο έχει ο πελάτης είναι ότι θα του κάνουν καλύτερη τιμή.“, τονίζει στο λόγο του ο κ. Ντακόλιας.

“Φανταστείτε ότι αν ο πελάτης αμελήσει και δεν πάει από την τράπεζα ή δεν επικοινωνήσει μαζί τους τους στέλνουν sms. Είναι πολύ πιεστική η πώληση που γίνεται.»

«Εμείς στο Επιμελητήριο Αχαΐας έχουμε συντάξει μια επιστολή στο Διευθυντή της ΤτΕ και στον Υπουργό Ανάπτυξης με συγκεκριμένες καταγγελίες. Έχω πελάτες που μου έχουν δώσει και τα sms και όλα όσα τους έχουν στείλει, για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε.»

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ντακόλιας είναι κρίσιμης σημασίας οι επαγγελματίες της διαμεσολάβησης να δράσουν οργανωμένα και να καταγγέλλουν αυτά τα περιστατικά.

Ωστόσο, οι επαγγελματίες του κλάδου φαίνεται να μην αντιδρούν στα εν λόγω φαινόμενα, δεδομένου ότι παρά τις πρωτοβουλίες τόσο του Επιμελητηρίου Αχαΐας, όσο και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου της Θεσσαλονίκης, τα μέλη τους δεν έχουν προβεί επίσημα σε κάποια καταγγελία, προκειμένου να δρομολογηθούν συλλογικές δράσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου.

«Θεωρώ ότι οι τράπεζες δουλεύουν πάρα πολύ καλά. Αν δει κανείς τι παραγωγές κάνουνε… Δουλεύουν πολύ καλά και οργανωμένα. Εγώ δεν έχω καμία καταγγελία από τα μέλη μας στο επιμελητήριο, για να μπορέσουμε να προωθήσουμε προβλήματα του κλάδου όπως αρμόζει.», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ντακόλιας.

Την ίδια άποψη προσυπογράφει και ο κ. Μερελής, ο οποίος επίσης τονίζει ότι το ΕΕΘ σε αντίστοιχες δράσεις, όπου απηύθυνε κάλεσμα για την υποβολή καταγγελιών για τον κλάδο του bancassurance έλαβε ελάχιστες και μη τεκμηριωμένες αναφορές.

«Θεωρώ ότι νομιμοποιούμαστε και εμείς ως διαμεσολαβούντα πρόσωπα στην ιδιωτική ασφάλιση όταν καταγγείλουμε αυτά τα περιστατικά.», τονίζει στο λόγο του ο κ. Μερελής.

«Δεν είναι ανάγκη να συναινέσει κάποιος πελάτης μας. Θα ήταν ευχής έργον αν συνέβαινε αυτό, αλλά αν δεν συμβαίνει και τα έχεις στα χέρια σου στοιχεία μπορείς να τα υποβάλεις και να προχωρήσει το επιμελητήριο σε καταγγελία.»

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί!

Πηγή: insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Ο Κασσελάκης στο Ε.Ε.Α θα συναντήσει τον πρόεδρο Χατζηθεοδοσίου για να μιλήσουν για……την επιχειρηματικότητα!

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης θα επισκεφθεί την Πέμπτη 9/11/2023 στις 14:00 τα γραφεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Εκεί ο