Μαύρος Γάτος

Τρολάρισμα ΕΑΔΕ με κείμενο ΣΕΝΤΟΝΙ των επιτυχιών της! Μεταξύ αυτών αναφέρεται στην επιτυχία της για την IDD!!!

Facebook
Twitter
LinkedIn

ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΟΖΑΚΙΔΗ! 

ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΡΟΛΑΡΕΤΕ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ!

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ!

Αγαπητοί αναγνώστες του Μαύρου Γάτου. Αντιλαμβάνεστε πως έπειτα απο τις αποκαλύψεις μας όπως για παράδειγμα για το θέμα της ΕΑΔΕ που σύμφωνα με το νόμο είναι ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ με συμβολαιογραφική πράξη και ΟΧΙ ΣΩΜΑΤΕΙΟ , ο πρόεδρος αυτού του σχήματος (ας το πούμε έτσι) ένιωσε την ανάγκη να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ για την……στασιμότητά του!

Σήμερα κυκλοφορεί στα κλαδικά μέσα ένα -και καλά- Δελτίο Τύπου στο οποίο αναφέρονται…….οι επιτυχίες της ΕΑΔΕ!!!!

Το κείμενο αναφέρει τα εξής:

Συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια επιτυχούς λειτουργίας και μεστής δράσης σε πολλαπλά επίπεδα της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος (ΕΑΔΕ).

Ο λόγος που οδήγησε στην δημιουργία της ΕΑΔΕ ήταν η παραδοχή, από όσους είχαν κύριο μέλημα το καλό του κλάδου, των προβλημάτων που δημιουργούσε η πολυφωνία και η παραφωνία στην έκφραση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης.

Συχνά η Εποπτική Αρχή μη γνωρίζοντας πρόσωπα και σωματεία έφερνε στο τραπέζι και ανθρώπους που δεν γνώριζαν τα θέματα ή και δεν εκπροσωπούσαν κανέναν.

Ήταν συχνή η ένσταση από πλευράς τής Εποπτείας αλλά και από άλλους θεσμικούς φορείς ότι δεν γνωρίζουν με ποιόν μπορούν και πρέπει να συνομιλούν.

Δείτε το video της ΕΑΔΕ.

Ταυτόχρονα και τα Σωματεία διαπίστωναν την ανάγκη ύπαρξης ενιαίας φωνής σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συμφέροντος.

Ήταν παραδεκτό πλέον ότι η κοινή έκφραση των θεμάτων της Διαμεσολάβησης μόνο όφελος και κύρος θα προσέθετε στις διεκδικήσεις.

Το διαίρει και βασίλευε δεν είχε ωφελήσει κανέναν στο παρελθόν.

Η ευτυχής σύμπτωση ανθρώπων όπως ο Γ. Καραβίας, ο Κ. Μαυρόπουλος, ο Δ. Γαβαλάκης, η Ελ. Γρυπάρη, ο Α. Ραφαηλίδης και ο αείμνηστος Ν. Αποστολόπουλος στα προεδρεία των Σωματείων, έδωσε την δυνατότητα καλόπιστου διαλόγου και μετά από μελέτη των ιδιαιτεροτήτων που έπρεπε να εκτιμηθούν για να λειτουργήσει σύννομα ένα όργανο, κατέληξαν, μετά από νομική συμβουλή, στην δημιουργία μιας Ένωσης Προσώπων, προκειμένου και τα πέντε σωματεία που εκπροσωπούσαν όλες τις βαθμίδες της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης να έχουν μέσω των προέδρων τους ισότιμη συμμετοχή και η ψήφος τους την ίδια αξία, ανεξαρτήτως των μελών που αριθμούσε το κάθε ένα από αυτά.

Γιατί το ζητούμενο ήταν η ισότιμη συμμετοχή και η ομόφωνη απόφαση στα θέματα που επρόκειτο να διαχειρισθούν.

Δεν ήταν εύκολη εξ αρχής η λειτουργία ενός σχήματος, που έπρεπε αφενός να διατηρήσει την αυτοτέλεια των Σωματείων που περιλάμβανε και αφετέρου να συγκεράσει απόψεις και να εκφράσει κοινές θέσεις, όπου τις επέβαλε το κοινό συμφέρον.

Η ζύμωση όμως και η ευθεία και άμεση επαφή εξομάλυνε διαφορές και διαφορετικές οπτικές και απέδειξε πολύ σύντομα ότι τα θέματα της διαμεσολάβησης ήταν κοινά και απαιτούσαν συναντίληψη για την επιτυχή επίλυσή τους.

Η ΕΑΔΕ δέχθηκε βολές στα πρώτα χρόνια της λειτουργίας της, γιατί τάραξε λιμνάζοντα ύδατα, γιατί ενόχλησε και ύψωσε λόγο.

Δέχτηκε βολές γιατί κατάφερε να κερδίσει μάχες που άλλως θα ήταν χαμένες, αν παρέμενε το προηγούμενο πολυκερματισμένο καθεστώς τής κατά μόνας και διαιρεμένης συναλλαγής.

Αρκεί να θυμηθούμε τον ασφαλιστικό Τειρεσία, τις προς υπογραφή Συμβάσεις με τις παγίδες στις σελίδες τους και στους Κανονισμούς πωλήσεων, την Οδηγία IDD και όσα υπέρ της διαμεσολάβησης συμπεριέλαβε, μετά από τις προσπάθειες μας που κράτησαν περισσότερο από δύο χρόνια και κατέληξαν στην ψήφιση του νόμου 4583/18.

Τις κινητοποιήσεις που οργάνωσε κατά του νόμου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, τις διαμαρτυρίες κατά των αθέμιτων πρακτικών του bancassurance, με απεργία και κατάθεση υπομνήματος στην ΔΕΙΑ και στην Κεντρική Ένωση Τραπεζών, τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις μαζί με τα Επιμελητήρια για θέματα του bancassurance, τις διορθωτικές παρατηρήσεις που υπέβαλε στο θέμα της πιστοποίησης γνώσεων και της ύλης αυτών, την συμμετοχή στην διαμόρφωση του Ενιαίου Μητρώου ΕΣΗΠ στην ΚΕΕ.

Όλα αυτά που απετέλεσαν πεδία μελέτης στα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων, τα διαπραγματεύτηκε και τα υποστήριξε η ΕΑΔΕ, συμμετέχοντας σε όλες τις συζητήσεις και τις επιτροπές, ασκώντας πίεση όταν έπρεπε και διπλωματία όπου απαιτείτο.

Αλλά και πέραν όλων αυτών κατέγραψε άπειρες ώρες συμμετοχής και διεκδίκησης στα φόρα λήψης των αποφάσεων, ενεργή παρουσία στις συνεδριάσεις και τις αποφάσεις του BIPAR, επίσκεψη και παρουσίαση των θεμάτων της Ασφ. Διαμεσολάβησης στους Ευρωβουλευτές στις Βρυξέλλες, αλλά και συνδιοργάνωση μεγαλειωδών συγκεντρώσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πειραιά, με την συμπαράσταση των αντίστοιχων Επιμελητηρίων που αγκάλιασαν την κοινή προσπάθεια.

Η ΕΑΔΕ δέχτηκε βολές από τις πλευρές που για διάφορους, δικούς τους κάθε φορά λόγους, δεν ήθελαν την μία ισχυρή και έγκυρη φωνή της διαμεσολάβησης, αμφισβητώντας με επιπολαιότητα το μόνο σημείο που μπορούσε κατά τη γνώμη τους να δεχτεί κριτική, το νομικό περίβλημα της συμφωνίας, που είχε τον τίτλο Ένωση Προσώπων, παραβλέποντας την δημοκρατική ανάγκη που επέβαλε αυτή την επιλογή.

Η ΕΑΔΕ στο ξεκίνημα του Νέου έτους θα συνεχίσει το έργο που επιτελεί, πάντα με το κύρος που έχει κατακτήσει κατά την διάρκεια της δεκαετούς λειτουργίας της, θέτοντας ως κυρίαρχο στόχο την ενδυνάμωση της φωνής της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, συνεκτιμώντας και λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ιδιαιτερότητες της κάθε βαθμίδας διαμεσολάβησης αλλά και τής κάθε περιοχής.

Κύριε Τοζακίδη! ΕΛάτε τώρα, μας κάνετε πλάκα όταν αναφέρεστε στην επιτυχία σας για την IDD! ΚΥΡΙΕ ΤΟΖΑΚΙΔΗ! 

Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η προσαρμογή της IDD στο Εθνικό Δίκαιο , κατά κοινή ομολογία του κλάδου, έφερε τεράστια αναστάτωση και μεγάλη λειτουργική επιβάρυνση στην αγορά ειδικά με την εισαγωγή της απαγόρευσης της συνεργασίας πρακτόρων – μεσιτών αλλά και την παράλογη γραφειοκρατική αντιμετώπιση σε σημεία εθνικών επιλογών όπως πχ την εξειδικευμένη συμβουλή σε όλα ανεξαρτήτως τα ασφαλιστικά προϊόντα – ακόμα και σε αυτή της υποχρεωτικής εκ του νόμου ασφάλισης!

Κύριε Τοζακίδη!!!! Η Νομοπαρασκευαστική επιτροπή (Λύχρου και Γαβαλάκης) κατάφερε το ακατόρθωτο!!! 

Να είμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που Μεσίτες και πράκτορες δέν μπορούν να συνεργαστούν!!!!!

Μετά μιλάτε για…τους κανονισμούς πωλήσεων….. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΚΑΝΑΤΕ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ Η ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΜΕ ΠΟΙΕΣ…ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΑΔΕ;;;

ΓΙΑ ΧΑΖΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ; ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ;

ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΓΑΤΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ 3.000 ΑΤΟΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ; ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ…..ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ!

ΕΠΕΙΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ,,, ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΝCASURANCE! ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΟΖΑΚΙΔΗ ???/ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΝΑΤΕ.

Ο ΑΘΕΜΙΤΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ. ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΣΥΝΑΝΤΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ ΓΑΤΟΥΛΗ)

ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑ????? ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ.

ΠΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ….ΑΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ…...ΔΕ ΘΑ ΣΑΣ ΡΩΤΟΥΣΑΝ!

ΝΙΑΟΥ

 

 

 

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Θεσσαλονίκη: Νέα εξαγορά απο την INFOTRUST Α.Ε

Η INFOTRUST A.E ασφαλιστικό πρακτορείο, όπως ανακοίνωσε στις 31/12/24, πρωτοπόρος στον χώρο των ασφαλίσεων, επισφραγίζει την στρατηγική συνεργασία της με την HBU

Συνεδρίασε η νέα Διοικητική Επιτροπή του Ε.Ε.Θ. Πραγματοποιήθηκε η εκλογή στις επιμέρους θέσεις Διοίκησης

«Σηκώνουμε τα μανίκια και αρχίζουμε δουλειά. Ξεκινάμε επαφές και ευελπιστούμε σε συνεργασία για κοινή πλεύση με όλους τους θεσμικούς φορείς που συνδιαμορφώνουν