Τρομακτικές οι απώλειες για τις ασφαλιστικές σε περίπτωση ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων

Facebook
Twitter
LinkedIn

Η ασφαλιστική βιομηχανία θα έρθει αντιμέτωπη με απώλειες που φτάνουν έως και τα 2-3 δισεκατομμυρία δολάρια σε περίπτωση ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ενώ το ποσό της αποζημίωσης θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε αυτή την κατηγορία, όπως επισημαίνουν στελέχη ασφαλιστικών εταιριών.

Μετρώντας πλέον αντίστροφα για τη τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων,  οι ειδικοί επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η διεξαγωγή τους για την επιβάρυνση του υιικού φορτίου σε παγκόσμιο επίπεδο τη στιγμή που η ΔΟΕ και οι Ιάπωνες διοργανωτές δεν είναι δεκτικοί στο ενδεχόμενο μίας νέας αναβολής των Αγώνων.

Όπως αναφέρει το Reuters, είναι πλέον πιο πιθανό το σενάριο ακύρωσης των αγώνων παρά μια νέα αναβολή τους, σε περίπτωση που δεν πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι, σημειώνει το Reuters.

Το πλήγμα για τις ασφαλιστικές εταιρίες θα είναι ιδιαίτερα βαρύ δεδομένου ότι ακόμη δεν έχουν ξεπεράσει τις απώλειες που επέφερε η πανδημία στα έσοδά τους, εξαιτίας της ακύρωσης ή της αναβολής φεστιβάλ, συνεδρίων και αθλητικών διοργανώσεων. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Howden, οι απώλειες αυτές ανέρχονται σε 5-6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ωστόσο, σε περίπτωση που οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν πραγματοποιηθούν οι απώλειες θα είναι «μακράν μεγαλύτερες και πιο τρομακτικές», αναφέρει ο Σάιμον Χέντερσον, εκτελεστικός διευθυντής της Gallagher.

Αναλυτές της Jefferies υποστηρίζουν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες του Τόκιο είναι ασφαλισμένοι έναντι σχεδόν 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ άλλα 600 εκατομμύρια έχουν επενδυθεί από τον τουριστικό τομέα. Η ΔΟΕ βάζει στην άκρη 800 εκατομμύρια δολάρια ως προστασία για κάθε διοργάνωση. Επιπλέον, η οργανωτική επιτροπή στο Τόκιο εκτιμάται ότι έχει ασφαλιστήρια συμβόλαια ύψους 650 εκατομμυρίων δολαρίων, με τα τηλεοπτικά δίκτυα να είναι επίσης είναι ασφαλισμένα έναντι αστρονομικών ποσών.

«Τηλεοπτικά δίκτυα, χορηγοί, επαγγελματικές αθλητικές ομάδες, καλλιτέχνες και άλλοι οργανισμοί μπορεί να έχουν πολιτικές ακύρωσης που προστατεύουν τα συμφέροντά τους στους Ολυμπιακούς αγώνες», δήλωσε η Λι Αν Ρόσι, του Sports and Entertainment Group της ασφαλιστικής εταιρίας NFP.

Επιπλέον αρκετοί από τους οργανισμούς που εμπλέκονται στους Ολυμπιακούς θα είναι σε θέση να διεκδικήσουν αποζημίωση για κάποιες από τις δαπάνες λόγω της περσινής αναβολής, για ζητήματα όπως η ενοικίαση χώρων ή η νέα εκτύπωση φυλλαδίων. Ωστόσο οι ασφαλιστικές εταιρίες υποστηρίζουν ότι οι αξιώσεις για την περσινή αναβολή θα είναι μικρότερες από τις αποζημιώσεις που θα δοθούν σε περίπτωση που ακυρωθούν και οι φετινοί αγώνες.

Πηγή: Reuters

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν