Συγκεκριμένο στέλεχος ζήτησε απο τον κ. Μασούτη να κάνει πίσω για να εκλεγεί ο ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ στην ΚΕΕΕ!!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Ι. Χατζηθεοδοσίου: δεν θεωρεί δίκαιη την επιβολή του ίδιου ποσοστού φόρου στα μερίσματα των επιχειρήσεων!!!! Απο ώρα σε ώρα αναμένεται ανακοίνωση του προέδρου του Ε.Ε.Α για την εξαγγελία Μητσοτάκη!

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων: Πίσω ολοταχώς από τον Γιάννη Μασούτη

Συντριβή για τον Γιάννη Μασούτη! Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος δεν χρειάστηκε περισσότερα από τρία λεπτά της ώρας προκειμένου να πείσει τον «ισχυρό» επιχειρηματία Γιάννη Μασούτη, Α’ Αντιπρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, να μη θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου!

Υπενθυμίζεται ότι η θέση του Προέδρου έμεινε κενή μετά τον αδόκητο χαμό του Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Ο Γιάννης Μασούτης είχε εκφράσει ανοιχτά την επιθυμία του να πάρει τη θέση του Κωνσταντίνου Μίχαλου.

Από την επόμενη κιόλας μέρα του θανάτου του Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο κ. Μασούτης διεμήνυε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του Προέδρου της Κ.Ε.Ε.Ε., σημειώνοντας μάλιστα σαφέστατο προβάδισμα για την εκλογή του.

Παραμένει αναπάντητο το γιατί αποφάσισε ο κ. Μασούτης να κάνει πίσω, ιδίως ενώ γνώριζε ότι σίγουρα θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κ.Ε.Ε.Ε. και αφού είχε «εκτεθεί» ήδη σε πλήθος σοβαρών επιχειρηματιών στους οποίους είχε αποκαλύψει τα σχέδιά του ή είχε ζητήσει τη στήριξή τους.

Η συνάντηση και η στήριξη

Ένα τηλεφώνημα και μια συνάντηση στο γραφείο ανώτατου στελέχους της κυβέρνησης ήταν αρκετό για να κάνει πίσω, ο όχι και τόσο ισχυρός – όπως αποδεικνύεται – Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας. Στην εν λόγω συνάντηση ήταν παρόντες εκτός από τον κυβερνητικό παράγοντα, ο κ. Μασούτης και ο κ. Χατζηθεοδοσίου, έτερος «δελφίνος» για τη θέση Μίχαλου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, προέρχεται από τον πολιτικό χώρο του ΠΑΣΟΚ, είναι μεγαλοασφαλιστής των Αθηνών.

Ο κ. Μασούτης, Προέδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, ανήκει στον ευρύτερο χώρος της κεντροδεξιάς και είναι γόνος της γνωστής οικογένειας που έχει στην κατοχή της μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ με χιλιάδες εργαζόμενους.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, το συγκεκριμένο στέλεχος της κυβέρνησης ζήτησε στον κ. Μασούτη να κάνει πίσω στις εκλογές για ανάδειξη νέου Προέδρου στην Κ.Ε.Ε.Ε. προκειμένου να εκλεγεί ο κ. Χατζηθεοδοσίου.

Ο κ. Μασούτης, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, φέρεται να αποδέχτηκε αμέσως το αίτημα του συνομιλητή του!

«Αυτός δεν κάνει για διοίκηση επιμελητηρίων, καλύτερα να πουλά τσίχλες και χαρτιά τουαλέτας»

Αυτή ήταν η φράση επιφανούς στελέχους της ΝΔ, ο οποίος φέρεται να διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Μασούτη, όταν ερωτήθηκε πώς κρίνει το γεγονός ότι «δωρίζεται» μια σημαντική κοινωνικοπολιτικοοικονομική θέση σε έναν εκπρόσωπο του βαθέως ΠΑΣΟΚ, ενώ υπήρχε η δυνατότητα να παραμείνει στα χέρια κεντροδεξιού επιχειρηματία!

Παρασκήνιο

Ιδιαίτερη σημασία έχει το σχόλιο ιστορικού στελέχους της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, ο οποίος και μας ανέφερε ότι η συγκεκριμένη κίνηση – παρέμβαση για την επιλογή της «πρόσκαιρης κεφαλής» της Κ.Ε.Ε.Ε., έχει να κάνει όχι τόσο με το παρόν, όσο κυρίως με το άμεσο μέλλον, αφήνοντας σαφείς υπόνοιες για προσπάθεια ελέγχου των επικείμενων επιμελητηριακών εκλογών, οι οποίες φαίνονται να πηγαίνουν πίσω λόγω πανδημίας.

Δυσαρέσκεια

Πληροφορίες από τη Βόρεια Ελλάδα κάνουν λόγο για βαρύ κλίμα στην οικογένεια Μασούτη, μετά το μεγαλόπρεπο άδειασμα της ΝΔ, στο πρόσωπο του Γιάννη Μασούτη.

Μάλιστα υψηλόβαθμο στέλεχος της αυτοδιοίκησης του Βορρά και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ, μας ανέφερε ότι δεν αποκλείεται ο κ. Μασούτης να ακολουθήσει τα χνάρια του κ. Συγγελίδη, Α’ Αντιπροέδρου του Ε.Β.Ε.Α. και αδελφικού φίλου του Κωνσταντίνου Μίχαλου, ο οποίος παραιτήθηκε και από τη θέση του Αντιπροέδρου και από τη θέση του μέλους του ΔΣ του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ύστερα από αντίστοιχες πολιτικές παρεμβάσεις.

«Τον εξέθεσαν στα μάτια της οικογένειάς του αλλά κυρίως στα μάτια των 15.000 εργαζομένων του. Πώς θα πάει αύριο να ζητήσει σε αυτούς τους ανθρώπους να στηρίξουν την Κυβέρνηση Μητσοτάκη;» ανέφερε μεταξύ άλλων το υψηλόβαθμο στέλεχος της Βόρειας Ελλάδας.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας Μασούτη για όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες ημέρες και τα οποία ακυρώνουν την εικόνα του «ισχυρού» και «αδέσμευτου» brand που με κόπο έχτισε ο Διαμαντής Μασούτης!

Αναδημοσίευση απο το https://www.ereportaz.gr/kentriki-enosi-epimelitirion-piso-olotachos-apo-ton-gianni-masouti/

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν