Μαύρος Γάτος

Υδρόγειος Ασφαλιστική. Μία εταιρεία που πολλοί «παίκτες» της αγοράς θα ήθελαν να αποκτήσουν…..

Facebook
Twitter
LinkedIn

Οι φήμες για την εξαγορά της Υδρογείου ακούγονται εδώ και τουλάχιστον 2 χρόνια. Σήμερα, έπειτα και από το deal Metlife και NN Group ένα άρθρο στο έγκυρο newmoney.gr έρχεται να αναζωπυρώσει εκ νέου τις φήμες.

Συγκεκριμένα αναφέρεται στο εν λόγω άρθρο:

Τα όσα θα ανακοινωθούν το αμέσως επόμενο διάστημα δεν είναι παρά ένα ακόμη στάδιο της διαδικασίας που ήδη έχει ξεκινήσει και οδηγεί την ασφαλιστική αγορά σε ένα μοντέλο ανάλογο (από πλευράς μονάδων τουλάχιστον) με την τραπεζική. Δηλαδή, 4-5 μεγάλα μαγαζιά (το πολύ) και μικρός αριθμός περιφερειακών παικτών. Χωρίς ακόμη να έχει ολοκληρωθεί ο σχηματισμός του νέου χάρτη στην ασφαλιστική αγορά, CVC, Generali και NN είναι οι τρεις παίκτες που τοποθετούνται στην πρώτη κατηγορία αποκτώντας αυξάνοντας μεγέθη και μερίδια.

-Μη φανταστείτε, όμως, ότι η κατάσταση εξελίσσεται λιγότερο δυναμικά στη δεύτερη ταχύτητα της αγοράς, τις μικρότερες εταιρείες. Καταρχάς, στο Λονδίνο, υπάρχει εντολή στο τμήμα investment banking μεγάλης τράπεζας για την πώληση ασφαλιστικής εταιρείας που ελέγχει περίπου 6-7% της ελληνικής αγοράς, καθώς ο βασικός της μέτοχος ολοκληρώνει την προσωπική του πορεία στον κλάδο και ψάχνεται για το μέλλον. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, δηλαδή τις μικρότερες ασφαλιστικές, υπάρχουν διαμάντια στην ελληνική αγορά, τα οποία όλοι οι μεγάλοι παίκτες θα ήθελαν να αποκτήσουν. Μια τέτοια υποδειγματική περίπτωση είναι αυτή της ασφαλιστικής Υδρόγειος με διψήφια νούμερα κερδοφορίας και το σύνολο σχεδόν του αποθεματικού (και επιπλέον τα κτίρια) κατατεθειμένο σε τραπεζικό λογαριασμό.

Με πληροφορίες από το newmoney.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από