Μαύρος Γάτος

Υποχρεωτικά δύο self-test την εβδομάδα για τους εργαζομένους του ασφαλιστικού κλάδου! Έλεγχοι από τις 10 Μαΐου

Facebook
Twitter
LinkedIn

Από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου 2021 οι εργαζόμενοι του ασφαλιστικού κλάδου, οι οποίοι συμπεριλαμβάνονται στους 8 κλάδους που αναφέρει η σχετική ΚΥΑ Β’ 1588/18.4.2021 (λιανεμπόριο, εστίαση, χρηματοπιστωτικές και ασφαλιστικές δραστηριότητες, μεταφορές, υπηρεσίες καθαρισμού, κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών και στοιχημάτων, σχολές οδηγών), υποχρεούνται να υποβάλλονται σε self-test, δύο φορές την εβδομάδα. Η παύση του εν λόγω μέτρου δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί από την κυβέρνηση, η οποία ωστόσο τονίζει ότι τα υποχρεωτικά self-test θα συνεχιστούν έως ότου βελτιωθεί σημαντικά το υιικό φορτίο στη χώρα.

Όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το ένα εκ των δύο tests θα παρέχεται από τον εργοδότη και θα καλύπτεται με δική του δαπάνη, ενώ το δεύτερο θα χορηγείται, δωρεάν, από το φαρμακείο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης. Tα self-test που θα παρέχονται από τον εργοδότη θα είναι διαθέσιμα στα φαρμακεία από σήμερα Δευτέρα 10 Μαΐου, ενώ οι εργαζόμενοι θα μπορούν να προμηθεύονται τα self-test από την Πέμπτη, 13 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα και των δυο τεστ θα πρέπει να δηλώνονται άμεσα στην Πλατφόρμα Δήλωσης COVID-19 tests στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», με τη συμπλήρωση του ειδικού εντύπου «Υπεύθυνη Δήλωση Εργαζομένων καταγραφής αποτελέσματος COVID-19 TEST».

Μάλιστα το Υπουργείο τονίζει ότι από τις 10 έως τις 16 Μαΐου 2021 τα αρμόδια για την εφαρμογή της προαναφερθείσας ΚΥΑ ελεγκτικά όργανα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), θα πραγματοποιήσουν επιτόπιους ελέγχους στο πλαίσιο του ελεγκτικού τους έργου και θα παρέχουν πληροφόρηση για την εφαρμογή της Απόφασης σε εργοδότες και εργαζόμενους.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Σάλος απο τις ασυναρτησίες του τρομπέτα Ζαραλίκα για τις ασφαλιστικές εταιρείες!

Σάλος από τις ασυναρτησίες του Χριστόφορου Ζαραλίκα – γνωστού τρομπέτα του διαδικτύου – για τις ασφαλιστικές εταιρειες! Τεράστιο ζήτημα έχει προκύψει από