Ζορπίδης: Λάβρος κατά υπουργείου που κάνει του… κεφαλιού του και προέδρων που… γλείφουν!!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Λάβρος κατά του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αλλά και κατά προέδρων Επιμελητηρίων ήταν ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορπίδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Eμφανώς εκνευρισμένος για τις εξελίξεις στο λιανεμπόριο και για το μικρό «παράθυρο» που άνοιξε για λίγους το click away, ο κ. Ζορπίδης τόνισε πως το υπουργείο δεν άκουσε την αγορά αλλά έκανε… «του κεφαλιού του», ενώ από τα βέλη του δεν γλίτωσαν οι πρόεδροι κορυφαίων Επιμελητηρίων της χώρας τους οποίους «φωτογράφισε» με αφορμή τη στάση τους κατά τη χτεσινή τηλεδιάσκεψη που είχαν με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη. «Φοβούνται να μιλήσουν. Εκεί όλοι γλείφουν», είπε χαρακτηριστικά επιμένοντας πως «στην Ελλάδα όλοι οι πρόεδροι γλείφουν…». Και έθεσε το -ρητορικό προφανώς- ερώτημα: «Ρωτάνε αυτούς που δεν έχουν να φάνε»;

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΘ ελάχιστα μαγαζιά του νομού Θεσσαλονίκης έχουν e-shop και μπορούν να υποστηρίξουν το click away για τι οποίο προέβλεψε «παταγώδη αποτυχία».

Ο κ. Ζορπίδης επισήμανε ότι το ΕΕΘ είχε προτείνει το άνοιγμα της αγοράς με τήρηση των μέτρων προστασίας ακόμη και με εκ περιτροπής λειτουργία των καταστημάτων. «Κανείς δεν θέλει συνωστισμό. Πρώτα η υγεία αλλά παράλληλα και η οικονομία», είπε.

Επίσης σχολίασε τα μέτρα που έχουν ληφθεί από την κυβέρνηση για τη στήριξη των μικρομεσαίων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην «επιστρεπτέα προκαταβολή» -η οποία -όπως προέβλεψε- θα είναι αδύνατο να επιστραφεί από την πλειονότητα των μικρών επιχειρήσεων-, αλλά και στο «αγκάθι» της ασφαλιστικής και φορολογικής ενημερότητας που παραμένει και αποτελεί τροχοπέδη για συμμετοχή σε διαγωνισμούς του Δημοσίου για όσους έχουν οφειλές προς την Εφορία ή τα Ταμεία και στις οποίες δεν μπορούν να ανταποκριθούν έχοντας κλειστές τις επιχειρήσεις τους.

Τέλος αναφέρθηκε στη αδικία που -όπως είπε- έχει δημιουργηθεί με την απόφαση της κυβέρνησης να μην επιτρέψει το άνοιγμα των Κέντρων Αισθητικής, παρότι ανοίγουν κομμωτήρια και νυχάδικα, ενώ εξέφρασε την αγωνία του όχι μόνο για τις μικρές επιχειρήσεις αλλά και για τους εργαζόμενους οι οποίοι «δεν μπορούν να ζήσουν με τα 500 ευρώ που τους δίνει το κράτος».

https://youtu.be/a1t7qAtrHyo

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν