Μαύρος Γάτος

Αγώνας επιβίωσης για τους αρουραίους στις μεγαλουπόλεις

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αρουραίοι των ΗΠΑ εξαιτίας του κορωνοϊού, καθώς εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους, ενώ εστιατόρια και πολλά καταστήματα τροφίμων έχουν διακόψει τη λειτουργία τους. Οι συνθήκες καραντίνας έχουν περιορίσει στο ελάχιστο τις πηγές τροφής των αρουραίων, που αγωνίζονται τώρα να επιβιώσουν στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις.

«Οι αρουραίοι ακμάζουν όταν έχουν τροφή. Οσα τρωκτικά είχαν την τύχη να ζουν κοντά σε σπίτια συνεχίζουν την καλή ζωή, καθώς οι πολίτες συνεχίζουν να παράγουν σκουπίδια. Οσοι εξαρτώνταν, όμως, από καταστήματα αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης», λέει ο ειδικός των τρωκτικών Μπόμπι Κόριγκαν στο δίκτυο NBC.

«Τα εστιατόρια προσέφεραν τροφή σε γενιές αρουραίων. Οι επιλογές των τρωκτικών είναι τώρα ελάχιστες και περιλαμβάνουν τον κανιβαλισμό, τις μάχες μεταξύ αρουραίων και τη δολοφονία των μικρών. Είναι θηλαστικά, όπως και ο άνθρωπος. Οταν οι άνθρωποι λιμοκτονούν, φέρονται απάνθρωπα και κάνουν τα πάντα για να επιβιώσουν. Οι αρουραίοι μάχονται μεταξύ τους και οι ενήλικες σκοτώνουν τα μικρά και τρέφονται από τα πτώματά τους», λέει ο Κόριγκαν.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι αμερικανικών μεγαλουπόλεων, αλλά και ορισμένων αγροτικών περιοχών, αναφέρουν ολοένα και περισσότερες εμφανίσεις αρουραίων στους δρόμους, εξαιτίας της πανδημίας. Στη Νέα Ορλεάνη, με τον κυβερνήτη της Λουιζιάνα να έχει απαγορεύσει την κυκλοφορία και τη λειτουργία εστιατορίων, αποικίες αρουραίων εθεάθησαν πρόσφατα να τρέχουν στους δρόμους της τουριστικής «Γαλλικής Συνοικίας» της πόλης αναζητώντας τροφή.

«Οι απαγορεύσεις έχουν τρελάνει τους αρουραίους. Τα τρωκτικά είναι αποφασισμένα να βρουν τροφή και νερό. Αυτό τους κάνει επιθετικούς και επικίνδυνους. Οι άστεγοι στην πόλη μας κινδυνεύουν άμεσα», είπε σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου η δήμαρχος της Νέας Ορλεάνης, Λατόγια Καντρέλ. Η Κλόντια Ριγκέλ, επικεφαλής της υπηρεσίας απεντόμωσης και μυοκτονίας της πόλης λέει ότι η Νέα Ορλεάνη έχει υιοθετήσει επιθετική τακτική εναντίον των τρωκτικών. «Οι αρουραίοι είναι πολύ πεινασμένοι αυτή τη στιγμή και θέλουμε να φάνε τα δολώματά μας. Ελπίζουμε ότι η εκστρατεία μας θα οδηγήσει σε δραστική μείωση του πληθυσμού τους, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον», λέει η κ. Ριγκέλ.

Μέτρα για την καταπολέμηση των αρουραίων λαμβάνει και η ομοσπονδιακή πρωτεύουσα, Ουάσιγκτον. Η δήμαρχος Μιούριελ Μπάουζερ διέταξε το κλείσιμο των εστιατορίων, ενώ κήρυξε τις εταιρείες μυοκτονίας «αναγκαίες επιχειρήσεις». Ακόμη και πριν από την πανδημία, η Ουάσιγκτον βρισκόταν στην πρωτοκαθεδρία της αντιμετώπισης των αρουραίων, χρησιμοποιώντας ακόμη και αδέσποτες γάτες για την καταπολέμηση των βλαβερών τρωκτικών.

Τον τελευταίο μήνα, η γειτονική Βαλτιμόρη υιοθέτησε και αυτή επιθετικό πρόγραμμα καταπολέμησης των αρουραίων, δίνοντας την ευκαιρία στους πολίτες να τηλεφωνούν σε τριψήφιο αριθμό για να κατευθύνουν τις δημοτικές αρχές σε περιοχές με μεγάλο πληθυσμό τρωκτικών.

Ο Κόριγκαν επιμένει, όμως, ότι η κατάσταση παραμένει διαχειρίσιμη. «Δεν πρόκειται να δούμε εισβολή αρουραίων. Η πυκνότητα του πληθυσμού τους διαφέρει από συνοικία σε συνοικία. Οι πολίτες πρέπει να προσέχουν τη συσκευασία των απορριμμάτων τους, να κλείνουν καλά τις σακούλες και να τις τοποθετούν σε κάδους», καταλήγει ο ειδικός.

www.kathimerini.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Αφού δημιουργήθηκε το πρόβλημα με τον ΦΠΑ μεταξύ πρακτόρων και μεσιτών τώρα υπόσχονται λύσεις!

Ποιός ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να ξεχάσει τις αμαρτίες της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που δέν άσκησαν τις κατάλληλες πιέσεις προκειμένου να μήν απαγορευτεί η

Πώς συνδέεται η πιστοληπτική ικανότητα των ασφαλιστικών εταιρειών με την κυβερνοασφάλεια;

Μια θετική συσχέτιση μεταξύ των πιστοληπτικών ικανοτήτων των ασφαλιστικών εταιρειών και της κυβερνοασφάλειας τους, εντοπίζει η νέα έκθεση της Fitch Ratings. Η

City Insurance: Ασφαλιστικές εταιρείες εντός και εκτός Ρουμανίας διεκδικούν το χαρτοφυλάκιο της με πάνω από 3 εκατ. πελάτες

Σαν βόμβα έσκασε η είδηση ότι τουλάχιστον 2 εταιρείες, μια εκ των οποίων και εκτός Ρουμανίας, εξετάζουν το ενδεχόμενο εξαγοράς του χαρτοφυλακίου