Γ. Γκόντζος: Σε λίγο θα ζητάνε και…….από τους πεθαμένους να πληρώσουν συνδρομές στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών!

Facebook
Twitter
LinkedIn

 Οι άντρες τιμούν τις θέσεις και όχι οι θέσεις τους άντρες.

 

 Αυτό είναι ένα παλιό γνωμικό, που ο πρόεδρος του επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών δεν γνωρίζει.

Και  το λέω αυτό γιατί, με αυτά που  με πληροφορούν επαγγελματίες ότι συμβαίνουν στο  Επιμελητήριο, είναι πραγματικά ανήκουστα.

Και ενώ, τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο συνεχώς εκσυγχρονίζεται, με προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών και  λογισμικών, να  σημειώσουμε ότι μόνο τα δύο τελευταία χρόνια έχει δώσει πάνω από 40.000 ευρώ για αγορά εξοπλισμού, κάτι δεν πάει καλά με τη μηχανοργάνωση.

 

Για να γίνω πιο σαφής, σήμερα έλαβα 2 email, από πρώην εγγεγραμμένους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και στα οποία εμπεριέχονταν, ειδοποιήσεις για την πληρωμή συνδρομών 2010, 2011, 2012, 2013, 2014.

Ο μεν άντρας 83 ετών, έχει  κάνει διακοπή στην εφορία, όπως δείχνει η φωτογραφία από το 2002, η δε  δεύτερη γυναίκα έχει κάνει διακοπή από το 2001.

Αναρωτιέμαι, πώς είναι δυνατόν, η μηχανοργάνωση να μην έχει διασταυρώσει τα στοιχεία και να ζητάει συνδρομές  ανθρώπων, που έχουν κάνει διακοπή εδώ και 20 χρόνια στην εφορία.

 Πόσες χιλιάδες τέτοιες επιστολές, έχουν φύγει από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο;

 Σε λίγο όπως πάει θα ζητάνε και από πεθαμένους να πληρώσουν συνδρομές.

Για αυτό, έχει γραφτεί στον προϋπολογισμό, το ποσό των 4.000.000 ευρώ από συνδρομές 2009 – 2014,και μάλιστα εν καιρώ κρίσης.

 

Ζητάμε λεφτά από τους επαγγελματίες, για να κάνει τις φιέστες του ο πρόεδρος, καλυπτόμενος κάτω από τη σημαία του ΕΑΑ, να προσλαμβάνει προσωπικό για να εξυπηρετεί τους ημετέρους, να πληρώνει  50.000 ευρώ για χορηγία στο Καστελόριζο,8800 ευρώ σε δικηγόρο που ήταν με σύμβαση στο Επιμελητήριο,( αλλά και δικηγόρο της εταιρείας mega brokers, εταιρείας του προέδρου  Χατζηθεοδοσίου),80.000 ευρώ περίπου σε δικηγόρους, επιχορήγηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στην αστική εταιρεία που κανείς δεν ξέρει πού πηγαίνουν τα χρήματα και πολλά άλλα που για λόγους συντομίας δεν αναφέρω.

Δυστυχώς, για τα μέλη του επαγγελματικού επιμελητηρίου, σε έναν προϋπολογισμό 10 εκατομμυρίων ευρώ, για το 2019, τα λεφτά που έχουν ξοδευτεί για τους επαγγελματίες, σε πρωτοβουλίες και ενέργειες για αυτούς είναι κάτω από 90.000 ευρώ,

Δεν αναφερόμαστε, βέβαια στις επιχορηγήσεις των σωματείων-σφραγιδων, πού κατά την προσωπική μου άποψη δεν γίνονται νόμιμα.

Η καλύτερη απάντηση σε εσάς, απερχόμενε  πρόεδρε,  είναι τα λόγια του Αριστοτέλη:

«Είναι αδύνατον να δεις τον εαυτό σου χωρίς καθρέπτη…»

 

Από το 2022 δεν θα ξανά ζητήσουμε συνδρομές από τα μέλη.

  Το Επιμελητήριο θα προσφέρει δωρεάν όλες τις υπηρεσίες.

Τα διορθώνουμε όλα.

Ξεκινάμε από την αρχή.

Λέμε, ΟΧΙ, στις πρακτικές του απερχόμενου προέδρου, που μαζί με άλλους 8, έχει δημιουργήσει ένα κλειστό club, παίρνοντας όλες τις αποφάσεις, αφού έχει μεταφέρει αρμοδιότητες του διοικητικού συμβουλίου, στη διοικητική επιτροπή.

Ελέγχουμε, όλες τις συμβάσεις, τις προμήθειες και τις επιχορηγήσεις, μέσα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του δημοσίου.

Εισαγγελέα, Σώμα ελεγκτών επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης, σώμα ειδικών ελέγχων.

Όλοι μαζί, δεν γυρνάμε απλά σελίδα, αλλάζουμε βιβλίο για το επιμελητήριο.

Μετά τις γιορτές, ξεκινάμε την ενημέρωση όλων των επαγγελματιών της Αττικής, για τα τεκταινόμενα στο επαγγελματικό επιμελητήριο και ξεκινάμε δράσεις τέτοιες ώστε να στελεχώσουμε πλέον έναν ισχυρό συνδυασμό που θα διεκδικήσει με αξιώσεις σε  11 μήνες, την διοίκηση του επαγγελματικού επιμελητήριο, με στελέχη ηθικά, τίμια και προπάντων γνώστες του θεσμού αλλά και ποιους εκπροσωπούν.

Όλοι μαζί, να φέρουμε το  επιμελητήριο, στο προσκήνιο για τους επαγγελματίες και όχι για φιέστες και πληρώνοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ το χρόνο, δημοσιογράφους μόνο και μόνο για την αποκλειστική προβολή του  απερχόμενου προέδρου.

Δεν αλλάζουμε σελίδα, αλλάζουμε βιβλίο και νοοτροπία, φέρνουμε νέα εποχή, νέα πνοή στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Σε λίγες ημέρες  ,οι επόμενες ανακοινώσεις, μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όλοι μαζί λέμε όχι ξανά στον απερχόμενο Πρόεδρο  Χατζηθεοδοσίου, ή σε όποιον θελήσει αυτός.

Όλα αυτά και άλλα πολλά, αποτυπώνουν μια νέα αντίληψη για το ΕΕΑ.

Σε αυτή την αντίληψη πιστεύω και αυτή την αντίληψη θέλω να υπηρετήσω. Με νέες ιδέες, νέα πρόσωπα, πρωτοποριακές προτάσεις και μεγάλη όρεξη για δουλειά, μεγαλύτερη από αυτήν που είχα όταν κατέβηκα για πρώτη φορά  σύμβουλος.

 

Το ΕΕΑ, απαιτεί νέο όραμα για την μετέπειτα πορεία και ανάπτυξή του.

Το ΕΕΑ, μας ενώνει όλους  και έχει έρθει η ώρα το επιμελητήριο μας, να κοιτάξει μπροστά.

Μόνο Μπροστά, αυτός είναι ο δικός μας δρόμος.

Κυρίως όμως με μια άλλη νοοτροπία και αρχές, γιατί το  ΕΕΑ δεν μπορεί να πάει στο αύριο, με τις αντιλήψεις του χθες.

ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΊΕΣ ΠΛΈΟΝ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΤΎΧΗ ΣΤΑ ΧΈΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΝΘΡΏΠΟΥΣ ΠΟΥ ΘΈΛΟΥΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΚΑΙ ΈΧΟΥΝ ΤΑ ΚΌΤΣΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΑ.

ΝΕΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΦΥΣΑΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΕΑ.

ΓΙΑ ΤΟ ΕΕΑ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΚΟΝΤΖΟΣ 

ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Real Estate Business από Μεγάλο Επιμελητήριο!

Μεγάλο Επιμελητήριο της χώρας υπέγραψε για αγορά οικοπέδου αξίας 7.000.000 !! Με τα χρήματα των μελών του βεβαίως! Και αυτό συμβαίνει όταν

Μεγάλη προσέλευση αναμένεται στην αυριανή εκδήλωση του Σ.Δ.Α.Ε στη Θεσσαλονίκη!

Ενημερωτική εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πολιτών διοργανώνει ο Σύνδεσμος Διαμεσολαβούντων Ασφαλιστικών Εργασιών Ν. Θεσσαλονίκης (ΣΔΑΕ) Η