Στην ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ η ασφαλιστική κάλυψη των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης

Facebook
Twitter
LinkedIn
Στην ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ η ασφαλιστική κάλυψη των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης

Ανακοίνωση αναφορικά με την ασφάλιση των φαρμακείων της Θεσσαλονίκης εξέδωσε ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση ο Σύλλογος προχωρά στη σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης με την εταιρεία ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ που θα παρέχεται δωρεάν στο σύνολο των φαρμακείων του Συλλόγου.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος τονίζει:

“Ανταποκρινόμενοι στις δεσμεύσεις μας για ασφαλιστική κάλυψη των φαρμακείων από ζημιές που προέρχονται από διαρρήξεις, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι προχωρούμε στη σύναψη ασφαλιστικής σύμβασης με την εταιρεία INTERSALONICA που θα παρέχεται δωρεάν στο σύνολο των φαρμακείων του Συλλόγου μας.

Όλοι γνωρίζετε ότι το φαινόμενο των διαρρήξεων έχει πλήξει πολλούς συναδέλφους και όλοι φοβόμαστε μήπως βρεθούμε κάποια στιγμή στο στόχαστρο κακοποιών. Για το λόγο αυτό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, φροντίζοντας πάντα τα μέλη του, προσφέρει σε όλα τα φαρμακεία ένα συμβόλαιο ασφαλιστικής κάλυψης Α΄ κινδύνου που θα περιλαμβάνει κάλυψη των περισσότερων και συνηθέστερων κινδύνων μιας διάρρηξης.

Για να πετύχουμε μια τόσο μεγάλη συμφωνία χρειάστηκε να διαπραγματευτούμε με όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες του χώρου με χρονοβόρες διαδικασίες και να αντιμετωπίσουμε αρκετά και δυσεπίλυτα προβλήματα ώσπου να καταλήξουμε στη βέλτιστη λύση.

Στόχος μας είναι να ελαφρύνουμε τους συναδέλφους από το δυσβάσταχτο-κάποιες φορές-κόστος που απαιτείται για την επιδιόρθωση ζημιών από διαρρήξεις.

Πιο συγκεκριμένα καλύπτονται επιγραμματικά τα εξής:

 • Κτιριακές βελτιώσεις, η έννοια των οποίων περιορίζεται σε στόρια, πόρτες και λοιπά ανοίγματα, συμπεριλαμβανομένων κλειδαριών ή/και μηχανισμών ασφαλείας, σιδεριών, συναγερμών κ.λπ., επιγραφές ή σταυρούς, κρύσταλλα
 • Μετρητά εντός ταμειακών μηχανών με ανώτατο όριο κάλυψης τα 300€
 • Κλοπή ή/και καταστροφή χρηματοκιβωτίου έως 300 € (εξαιρείται το περιεχόμενο του χρηματοκιβωτίου)

Οι καλύψεις αφορούν:

 • Πυρκαγιά
 • Κεραυνό
 • Έκρηξη
 • Πτώση αεροσκαφών
 • Πρόσκρουση οχήματος τρίτου
 • Ζημίες από Καπνό
 • Κλοπή / Ζημίες κλέπτη (απαλλαγή 200 € σε κάθε ζημία)
 • Ληστεία ταμείου έως 300 € (απαλλαγή 200 € σε κάθε ζημία)
 • Θραύση κρυστάλλων (συμπεριλαμβάνονται έξοδα μεταφοράς, εγκατάστασης, λογότυπα, εξαρτήματα κ.λπ.) έως 1.500 € (απαλλαγή 200 € σε κάθε ζημία)

Και αφορούν κεφάλαιο ύψους 3.000 € ανά κατάστημα και ανά έτος για κάθε κατάστημα.

Η ασφαλιστική κάλυψη αφορά όλα τα φαρμακεία που ανήκουν σε μέλη του Συλλόγου μας. Για τη συμμετοχή του φαρμακείου σας στο ομαδικό ασφαλιστήριό μας υπάρχουν δύο απαραίτητες προϋποθέσεις από την ασφαλιστική εταιρία:

 • Η πρώτη είναι να τηρούνται όλα όσα επιβάλλει η νομοθεσία σύμφωνα με την οποία αδειοδοτούνται τα φαρμακεία (στόρια, κλειδαριές, κάγκελα στα παράθυρα, πακτωμένο χρηματοκιβώτιο κλπ)
 • Η δεύτερη είναι να υπάρχει σε λειτουργία σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο είτε με Κέντρο Λήψης Σημάτων είτε με το κινητό του ιδιοκτήτη φαρμακοποιού.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι αν έχετε σε ισχύ δικό σας ιδιωτικό ασφαλιστικό συμφωνητικό με άλλη εταιρία, το οποίο καλύπτει τουλάχιστον τους ίδιους κινδύνους, πρέπει να το δηλώσετε στην άλλη εταιρεία.

Εξυπακούεται ότι για όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα αυτό θα δοθούν από το Σύλλογο στην ασφαλιστική εταιρία τα στοιχεία του φαρμακείου (επωνυμία, ΑΦΜ, διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).

Θεωρούμε πως οι περισσότεροι συνάδελφοι πληρούν τις προϋποθέσεις για την ασφάλιση του φαρμακείου τους. Ωστόσο για την αποφυγή παρεξηγήσεων και αδυναμίας αποζημίωσης, πρέπει όλοι όσοι δεν πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις ή δεν επιθυμούν να επωφεληθούν αυτής της παροχής, να το δηλώσουν είτε συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα στο link

https://forms.gle/QwTK9MW5d1YPhhfm7

είτε συμπληρώνοντας την επισυναπτόμενη αίτηση σε μορφή .pdf και καταθέτοντάς την στα γραφεία του Συλλόγου έως τις 10 Ιανουαρίου 2023.

Οι συνάδελφοι αυτοί θα εξαιρεθούν προσωρινά από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Μπορούν, όμως, να ενταχθούν σε αυτό σε δεύτερο χρόνο όταν τακτοποιήσουν τυχόν εκκρεμότητες και δηλώσουν στο Σύλλογο ότι πλέον πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις για την ασφάλιση του φαρμακείου τους με το παρόν συμβόλαιο.

Στη συνέχεια καθένας από εσάς θα έχει το δικαίωμα να επεκτείνει μεμονωμένα και ατομικά το ομαδικό αυτό συμβόλαιο με προνομιακά ασφάλιστρα και να συμπεριλάβει, ύστερα από ατομικές διαπραγματεύσεις, επιπλέον κινδύνους και περιεχόμενο (εμπορεύματα, εξοπλισμό κλπ).

Το όφελος, δηλαδή, είναι διπλό. Από τη μια πλευρά λαμβάνουμε όλοι δωρεάν ένα συμβόλαιο για ένα σημαντικό μέρος των ασφαλιστικών κινδύνων και μάλιστα των συχνότερων και από την άλλη ο καθένας μπορεί, σε πολύ καλύτερες τιμές, να ασφαλίσει οτιδήποτε άλλο επιθυμεί από το φαρμακείο του.

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, πιστός στις δεσμεύσεις του, φροντίζει και προστατεύει τους συναδέλφους φαρμακοποιούς από τους συχνότερους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στα φαρμακεία τους. Αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και στέκεται στο πλάι τους πραγματικός αρωγός και υποστηρικτής.”

Πηγή: insuranceforum.gr

Περισσότερα από τον Μαύρο Γάτο

Μάθε τα πάντα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

O Σακχαρώδης Διαβήτης, είναι μια κατάσταση που επηρεάζει εκατομμύρια ανθρώπους ανά τον κόσμο, χαρακτηρίζεται από αυξημένα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα που δεν